Friday, 11 May 2012

aper ade ngan pointer

aiiiiiiiiiiii

sepatutnya aku ader seminar...ni ari...tp boss aku suh x yah g...horeyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!
dpt aku menternak lemak.....kononnya...la...x pun..pepagi bute aku dah berjoging 5 round padag bola tuk stamina nak kayuh basikal lg tampin- jelebu-tampin ...almost 150km....sejak 2 menjak masuk geng belia niey...tp x lame lg umur belia 15-30 tahun jek...dipanggil belia....tp umur cm aku nak panggi paer??? golongan pertengahan????

welll..tujuan kali nie entry aku nak citer pasal pointer memointer.....emmmmmm...wat pertama kali aku rase down jap tgok result...tetiba air mate aku mengalir sgt laju....bole plak aku x ucap syukur..pd hal..walaupon aku x senarai Dekan...sepatutnya aku bangga...dgn usaha aku...dlm kelas ujian x pnah aku meniru....dan aku bukan penghafal yag tegar.....membaca semalam je dgn layan rock kapak tiap2 kali membaca Allah bagi 3.7xxx...so bukan Dekan la kan.... tp hari ni hubby aku ckp apa ader pd pointer...yg dpt Dekan bukan bgus sagt pun ...Allah nak bg aku rezeki lg bnyk mungkin tempat lain..dn sepatutnya ku x nak menyangka buruk pd Allah.Pepagi td ada hamba Allah mesj aku tnya resepi wat cxxxxx, tp dlm pd tuh dia tnya result aku..pd hal mmeng dia dapat Dekan first time...so aku x heran lah manusia ni if dpt sesuatu yg bgus...nak tnya orng laen dpt bpe...so hubby aku ckp apa guna aku wat solat Dhua, baca surah Al-waqiah hari2, bgun solat malam tp x percaya rezeki pada Allah... pehhhhhhhhhhh..kurang sikit rasa sedih  yg x masuk akal....

Aku malas nak komen kat FB...n just baca status2 orng...so mmg dr dulu aku target nak sambung tempat lama... orng semua nak g Serdang...tp aku masih nak wat tempat lama..mungkin aku selesa, mungkin aku rasa senang jumpa lec..senang wat hal sendiri dn paling sesuai aku bukan suka menjadi tumpuan....

So sape kate aku lemau... since aku balik mengecat...setiap Friday aku g Karok Jamban ngan bos JJ aku pas die solat, pehhh muke mmg jambu...sore wooo lg jambu....boleh joint Persatuan CylinG,  Khemah kat Endau Rompin ....., G langkawi dgn Cycling Team wat Program kat sana......seee....kat tempat aku belajar mungkin ingat aku x bole bercampur...so masing3 cari geng3 g wat program n mmng nama aku akan cicir la...sbb kononnya x hapenning...well tgok now sape yg hapening aku mengcecat mcm biasa n syukur sesagt... even aku bukan tahu bawa motor so apa bangga sgt kalau kau tahu bawa motor...aku taw bawa jet aper...tuh la kena mengecat lebih lama kat KB ohhh noooooooo.nak further okeyh n ...nape geng2 belia bole accept aku??? sampai abng Malaysia ....hahahaha....Cycling Malaysia pon joint aour program  coool kan ....sbb diorang dah lame expose even aku ni nmpk  mcm kucing tempatan but sebenranya aku x nak tunjuk kan tempat belajar aku...so orng mudah menafsir...seeeee manusia.... so same gak ngan pointer....dapat Dekan bukan bermakna ko sesangat bagus.....ramai kat luar dah tunjukkan...hanya segelintir yg masih minda bawah sedar....emmmm manusia2.........
malas nak ckp kang laen jd

tahnks for reading anynomous.............


Thursday, 10 May 2012

mengecat lagi

aku rase mmng sesuwei tugas aku peyimpan mohor2 besar......giler arrr....bos baru aku punye la jambu...abng jj...hahahahahaha...siap boleh tnya kt pegawai laen aku dah kawen lom...aloooooooooooo...dalm data i mareid okeyh.....
jujur aku katakan aku menghitung bulan...insyallah izin Allah bulan 6 aku jd oks ( org kaya sementara)...hahahahahaha....bole settel utang n g sambung belajar...aku x kisah orng kata universiti bukan fuyoooo yg dpt...yup...mmg aku harap biar aku dpt balik semula...biar aku dpt lihat jejak2 yg aku pnah tinggalkan segala hingus, kahak...yekkkkkkk!!!!!!!!!
penat aku lg sebenarnya arituh aku masuk kayuhan silaturahim....gile bebe...5 orng jek pmpuan kayuh brbanding 200 lelaki   teroor tak??? riak plak makcik neh....abng malaysia siap tolak aku lg......waaaaaaaaa.waaaaaaaaaaa...sbb x bole naik bukit putus.
mengikut kalendar bos aku bln 6, aku kena trip kat hutan  endau rompin...mampos kau...mak nak kena g...
pastuh kayuhan silaturahim kt langkawi plk...aik??? motif??? aku PA ke atau sprinter basikal GIANT or basik fixie???????
motif??????
bole bla...n chow...

p/s: nnti aku upload gambar baek punye.......lorrrrrrrrr




Monday, 7 May 2012

ni keje cat

pepagi aku dah basuh jamban, basuh bilik air.....nak kata aku cleaner???? bole gak...nak kata aku pa??? bole gak.....x pasal2 aku kena buang ulat yg berlonggok2 dalam bakul sampah...ni sume sise2 pgawai2 kesayangan bos aku la makan x buang...since ber ari simpan...ko fikir3..??? sape nak buat???? yg laen wat cun jek la...so aku lerr pengecat yg baru masuk mengect kena bersihkan... da la aku takut ulat2...aku yg kena bersihkan...pastuh boleh ckp aku busuk lg............adui aiii....
aku tiap ari kira masa coz aku miss taht day...that places even..bukan 98 orng yg bakal ade...but aku bole kenang tapak kaki diorang penah ada satu ketika dulu.....