Saturday, 24 March 2012

baik pulih hatimu sendiri

since balik dah bpe ariii neh..aku mmng x update...
tp sok semua click2 aku bercuti di negeri aku akan semua pulang ke negeri masing2
so aku back to normal life........setiap perpisahan adalah wajib bg setiap insan...sama ada cepat atau lambat untuk  itu....

fuhhhhhhhhhhhhhhh.........
fuhhhhhhhhhhhhhhh.........
arghhhhhhhhhhhhhh........
arghhhhhhhhhhhhhh.......

setelah aku mengumpulkan semua kekuatan rasa dalam hati....
kena terima hakikat.......apa jua adalah cart flow by ALLAH........

n what??? result spm dah kluar.........

apa yg aku nak gtau kat korang..kepada spesis2 yang mcm aku ni..jangan sedih and down bile orang kritik kite..aku lagi teruk kena..kaw2..even lectures sendiri pon kaw2 kritik.
tapi kite tak pandai dari satu segi..tak bermakna kite bodoh giler kat semua segi..
and u know what..ade je orang kg ..tak sekolah tinggi pon....dia kerja biasa2 je..tapi dia usaha buat bisnes itu lah..inilah..tapi gaji dia???berkali kali ganda dari yg lepasan tinggi??Tuhan tu maha adil..Dia bagi apa yang kite nak dari Dia..

bagi aku..setiap orang ade target dia..orang yang belajar bersungguh-sungguh..dapat result bagus..dia pasti ade target dia..and orang yang tak belajar bersunguh-sungguh..banyak kali fail..dia pon ade target dia..jgn pandang rendah pada kemampuan orang lain sebab masing2 ade target nak dicapai..kalau bukan dengan akademik..maybe dengan cara lain..

so?atas alasan apa kite mahu bersedih sbb spm kite gagal?sbb university tak terima kite?sebab pointer kite rendah?sebab kite just kerja kerani je bukan doktor,lawyer, arkitek etc..atas sebab apa??kalau kite percaya pada Allah yg memberi rezeki dan kejayaan pada kite..insyallah..kite pasti akan berjaya..walau cara kite mungkin lambat dari orang lain..cara kite mungkin tak sama dengan orang lain tapi selagi kite ade usaha..selagi kite berdoa..jalan untuk kite pasti ada..



dont cry..be positive..
failure doesnt mean u are a failure..
it does mean u havent succeed yet..
failure doesnt mean u dont have it..
it does mean u have to do something in a different way!!


Selamat Berjaya:)

Tuesday, 20 March 2012

entry grand final tuk 'anak singa'


Tak tahu nak update mcmne rasanya. banyak sangat perkara yang berlaku tapi tak tau nak start tulis dari mana. dan end up dengan tak tahu nak tulis. lalu tak tulis lah apa-apa.

kalaulah hari ini ada lebih dari berjuta-juta manusia dalam dunia ni sedang rasa sangat happy, mungkin salah seorang dari mereka itu adalah aku... tp aku tengah sangat2 susah hati… aku x nak kerje jawatan lama, tempat yg same…wehyy aku sgt runsing neh…kepalah penaja x pernah amik tahu hati, jiwa, jantung aku???

aku dah habis exam….dan back to normal pas neh as “pengecat bangunan kerajaan”

akhirnya tibalah masa aku akan ucapkan selamat tinggal pada tanah Bintulu ini.
terima kasih menumpangkan aku untuk 3 tahun ini.
ajar aku banyak perkara, bagi aku airmata, bagi aku ketawa, juga bagi aku kekuatan.

tak tahu nak tulis apa ni.
syukur kehadrat Illahi.
                
3 tahun bersama kau Bintulu, mungkin bakal buat aku merindui kau sehingga akhir hayat aku.

Alhamdulillah.

21/3/2012

umpama mencatat satu sejarah terpenting buat aku...sesuatu telah berlaku pada tarikh ini..sesuatu yang aku mohon tidak akan berulang lagi dalam perjalanan hidup aku....manusia seperti aku, terlalu banyak kekurangan.... peristiwa yang berlaku pada tarikh itu mampu mengundang airmata tanpa dapat disekat..perpisahan..tp itu wajib bg setiap insane…

semoga kejadian pada tarikh itu mengajar sesuatu.
semoga kejadian pada tarikh itu memberi hikmah terbaik.
dan yang paling penting, aku tidak mahu ia berulang berpisahan.

sedih apabila teringat kembali.
tapi itu bukan yang kita mahu.

semoga perpisahan kali ini, mengajar kita berfikir lebih jauh dan mendalam sebelum bertindak terhadap sesuatu.mematang kan kita, kejauhan Bintulu, semenanjung ini...bakal mengajar kita menghargai setiap detik dengan sepenuh hati...terima seadanya...bersyukur dengan apa yang kita miliki...

hi semenanjung, selamat bertemu kembali..
tinggal cuma 1 malam lagi aku di tanah Bintulu ini..


kepada dak DPT ;- terima kasih atas penerimaan kalian menerima geng2 tua , neh dalam linkungan umur kalian, walaupun pada mulanya sangat2 susah nak tempuhi, terima kasih atas segala2nya…air mata, senyuman, pahit manis 

Kepada budak kecik@ 0rang tua @ pakcik :- ( kalau baca entry neh..n rase dia adalah budak kecik)hahahaha…
Lately  kam0 bnyak masalah …sabarla…ada hikmah yg tersembunyi..pasti ade..Cuma cepat dan lambat….secara x langsung mematangkan kam0 ..so bersyukur sbb ade masalah kam0 ingat pencipta..kan….
Terima kasih sudi menjadikan makcik neh penyimpan mohor besar kamo, pilihan siaran kamo, terima kasih percaya makcik neh, sudi menjaga jap makcik neh, keh…
Orng tua :- Jika kamo further study mana2 ..or kerja..atau pun kawen ke, tunang ke ..aper ker….kamo bole lg buka siaran tertunda kat makcik..jgn risau insyallah makcik masih cm dulu, well tp  kalu kamoo dah ada branch baru nak buka siaran radio kamo bole gaks la kan.. makcik nanti jadila radio buruk…hahahahahaha…pilihan yg akan memilih bersiaran..pendengar hanya mendengar jek… makcik ingat kamo keh..thanks tuk semua.n makcik minta ampun maaf apa jua kesilapan makcik, kata2 makcik, sikap makcik yg membuat hati kamo menjadi hati ayam…hahahahahaha.
Kalu fogging selalu, bukan x bole.. tp kurangkan la….semua atas diri kam0, kalu bole jgn  tumbuk2 lg, n kalu bole jgn wat mcm dulu lg..fogging dapt sakit hati,tumbuk sakit tangan, muke ketat jd tua sebelum waktunya..hahahaha…budak kecik…..bukan semua orng same ngan kite, keh.. dn bukan semua orng bole faham kite.. makcik sendiri nak faham kamo pun makcik ambik mase tuk faham budak kecik, n air mate makcik tumpah  x usah lah ckp… tp makcik dh pandai skrunk kenal sape budak kecik@ org tua@ rambut trojen@ pakcik…best tak nama baru???? Suke2 makcik jek kan???? Wateva…
Perangai kam0 berubah bukan disebabkan kawan2 yg jahat or baik… kam0 bersangka baik pd semua orng jek keyh…mungkin gak sbb masalah yg kam0 hadapi, mcm2 kan…dgn manusia yg mencari apabila diperlukan..buang mcm sampah apabila x nak, dpn baik n belakang buat cm taik..n satu kat sini adalah buatlah baik mcmne pon manusia x pnah menghargai even sebesar hama…dn kat sini sgt mementingkan diri sendiri..kan…bila kite ada masalah sorng2 la kite selesaikan..kalu tnya pon sekadar tanya jek … x pon terus blame orng tuh tnya tahu yg sebnar… tp neh dah lepas..semua tuh 3 tahun yg lepas… akan dtng x tahu lg..tp even terjadi lgi kam0 dh makin pandai kemudi emosi kamu dan akan makin berjaya..trust me keyh….
Mungkin makcik x kenal kam0 tp makcik sgt mengenali pgai kamo..makcik tahu bila kam0 happy, bila kam0 fake happy, bila kam0 baran, bila kamo x nak d ganggu , bila kam0 stressssssss!!!!..hahaha.., bila kam0 poket kembung..bila poket kam0 kempis…
tak…kadang 2 makcik susah faham kam0…. kadang kam0 lain..so makcik terpaksa mencari cara lain tuk faham dgn kam0 kerana mmng sikap kam0 yg x menentu…adui aii budak kecik..nnti nak jd bapak orng..suami orng buang jauh2 pgai tu..masuk dalam tin dan hanyutkan kt sungai ke laut ke keh????..
makcik bukan nujum..tp mungkin org2 tua .. sb kami neh org umor +++ la kami faham…wah…tapi makcik sehingga kini  still faham kam0 kdang2 dgan sikap kam0 membuat makcik jadi berhati ayam dan kdang2 x faham..pegh….
budak neh..aiyak…. memang pening budak sorang  neh….tp makcik  tetap memhami kam0, dan makcik selalu memujuk diri untuk memahami orng2 yag rapat disekeliling makcik..makcik tetap mendokan kalian terbaik percayalah..stress tu wajib…cume cara kendali jek setiap orng berbeza keyh.. asalkan x mudaratkan its okeyh…okeh??? Okeh???..
kam0  nak jadi ‘orng kaya wan’ kan???? Keh moga kam0 jd kenyataan keh….kalau kam0  berjaya jgn lupakan makcik tue ne keh…bukan nak kongsi harta..tp kongsi gembira… dulo kamu kate kat makcik .. kam0 nk beli kete besar tok mak kam0 kan??? Insyallah dapat ..tp kena berniaga keh…keh??? Nak jd partner???? Sure botak rambut makcik..ngan kam0 nnti.budak trojen stresssss…..x la gurau jek…. Okeh..boleh..jom arrr kumpul modal dulu… then kite wat usahasama restoran ..kamo ngan mr.mama makcik tukang masak….hahaha okeh wat??? Kongsi rezeki namanya.kan…
ntah bila makcik akan jumpa kam0 lg..mungkin kalu dpt Bogor nak g…baru antr resume..semua bergantung pd rezeki allah……hahaha mimpi makcik neh..lum tentu dpt g pon..dreamming byak…. Aiyak…tp nnti semua akan bawa haluan masing2kan..same gak ngan kam0…
 Aorr nak jd cikgu???……..hahaha jemd!!!!! Jagn muke ketat dek ooooooo…muke sendat……….. kang murid pon tkot cikgu..murid lak stress!!!!!!..lg kecik…jemd……….hahaha.. x la gurau jek.. keyhh…mana2 jek yg kamo nak..cikgu pon bole bisness aper…. Biese la 2 kerja …cm x biase plak..budak kecik kuat keje…
So maaf la ae..makcik neh bukn baek p0n.. sebnarnya x layak pon ckp cm neh tuk budak kecik… x macm kakak2 datin or abang datok2 yg dolo2 or your best friend now …layan kam0… baek ngan kamo  budak kecik…makcik..x kaye ….nakk suh kam0 jd kawan baik makcik ..tp makcik kaye hati jek..tuk bersanka baik dgn sume orng
hahahah…eyh..jage diri keh.. sem0ga sihat selalu.. kaya… murah rezeki….kawen..jd bapak ..jd somi…yg penting kurangkan fogging!!!!!!!!! Dnt eve2 again!!!!!!.......... semua lah keh??? Keh??? Keh???? Keh???  Ada bran ker???..........sahut cabaran neh..n berjaya cri makcik keyh..jika umur makcik ade lg time tuh…budget tue sungguh…..X tau nak ckp ape lg…   nak keluaq ayaq mate..hahaha..kan ratu menanges… ceettttttttt..lempang kang..

Kepada Makcik Lynn:- ( if baca blog neh)
Thanks 4 da being makcik also. Kite bole adapt ngan diaorang kan lin????????, walaupun dulu sangat2 susah, just kite jd kite, x pnh nk ikut pgai orng tu be glmor…n kite x pnah glamor pon..kite lah makcik yg tua dalam DPT………n thanks sudi kongsi everything wit me, saling prcaya, hormat agama masing2 n boleh kongsi ape pon..even tido..miss u friend nnti… really miss u.. n sikap mu mbuat aku senang pdmu lin.. siyes………mesti punye…
Arghhhhhhhhhhhhhhhhh tgok aku dah pon nanges..miss uolls nnti series weh.. apae2 thanks terima makcik neh……………series nnti aku mis korang…aedh……..dahhhh
Kepada sesiapa:- aku tiada tujukan khas sebb aku universal.. dr dulu sehingga kini aku bole berada dimana2 diantara kalian….tetapi tuk geng ngan aku dulu dr sem 1, sampai  6 …thanks for every thing…nak sebut semua ….…….nnti x abes entry finale neh…….jumpa lg
Jumpe lg…insyallah…. Daaaaaa….wasalam..keep in touch…wasalam…

Faithfully..
Dari “Pengecat bangunan kerajaan’
JPA, Pusat Kerajaan Putrajaya
Putrajaya

********* p/s :_ nak letak gambar budak kecik x berani...nnti jd glamer...........hahahaha

Thursday, 15 March 2012

back to normal

ah cikai ...betul la tajuk entry...haha...tapi memang betul... susah nak percaya next month da kene berpakaian lengkap sebagai seorang pengecat bangunan kerajaan ...ohhh loking that 'gormen' ...is she looks like lady diana? if not, she's not smart enough haha..watever.
can't believe i haveto go !!!!!!!! after 3 years honeymoon

 
 
start daripada next month aku kena  lapor diri semula....neveessss nye lahaiii...sebab pergi sorang-sorang...bayangkan selama neh aku honeymoon..balik2 jd orng baru......aisshh...
aku diri depan cermin sorang-sorang sambil senyum banyak kali...hey 'pengecat bangunan kerajaan 'to be, u should practice to smile!
oh?
=)
=)
=)

alamak kasut tumit tak beli lagi.. hahaha ..over kau kan.
arrggghh nevous lah!!!

Wednesday, 14 March 2012

selamat tinggal dunia org tua ...selamat datng umur tet..tet


hye semua..

am so busyyyyy (ayat typical setiapkali update blog boo..tp still ade masa update even every day kan…)
tergerak hati nak tulis entry sampah ni sebab aku memang  aku pakai baju cartoon hari2 kat sini or rumah pastu sorang junior ckp perasan remaja lah tu..aik..berkurun kot aku pkai..even g ladang, g melantak kat area dalam kampus memang aku sarung baju cartoon..bukan semua orng bole pkai keh? Musykil aku la… adui aiiiii

hahahaah ahhh..ke ?? nak kata  baru aku sedar yang aku bukan a teenager anymore???? Hahahah…..umur makin meningkat..muke comel dah semakin beransur ansur hilang dan digantikan dengan muka yang beransur ansur matang..oh my tak sukee sgtt tapi itulah yg harus dilalui oleh semua makhluk bernama manusia..cehh..

berbalik pada isu remaja ni..bila seseorang tu dah attained 22 years old dan above..dia dah tak remaja dah..dah beransur untuk menjadi seorang "wanita"..sebenarnye aku tak suka jadik wanita..hehehe..aku lagik suka jadik remaja sebab being a teenager lagi cool and berstyle!

umur aku dah 3* tet tet..tapi perangai kebudak budakakan and kanak2 riang aku tu makin menebal..sumpah susah sangat nak berubah nak menjadik seorang yang matang dan seorang "wanita" sampaikan sang mr mama/emak/kawan/adik pon pernah tegur.."awk bukan budak lagi okey".. but hell yeah..i dont care..umur just angka je kot..(ayat cover yang typical sangat2)..

and also they way i dress..aku still suke lagik pakai seluar n t shirt sempoi ..kasut sport . kalau aku keluar la..tp kuliah ke..keje baju kurung le..n tudung yg u look same..not look new keyh????....tak berape suka sangat dress like a "true woman" heheh..baju tido pon corak2 cartoon bagai.., baju harian pon angry bird x hengat…for me la kan..tak kesah lah berape ponn umur kite..asalkan kite happy..enough la kn..

even mak aku pon selalu cakap camni..kakak sebenarnye adalah adik bongsu kat umah.(in case u dont know adik aku yg bongsu umur 14 tahun).hahaha..
dan mr .mama aku memng ckp aku memng cm budak2 lg ..nak tido pon kena  bertepuk, nak makan bersuap, baring2 kat pangku die, dok suh dia dukung kat belakang..cm la aku ringan kan???even pon mandi....hahahaha…see??? budak x budak aku neh....so mr mama aku pesan kalau aku sakit  of corse la x de sape nak jaga ....cm mr.mama aku kan..so kalau duk sendiri..mau jd kuat sendiri..jgn mcm budak... arghhhhhhh..........3 taon kot aku cuba survive ... see?betapa aku nak gitau kat korang..betape tak matangnye perangai aku..betape perasan keciknye nya aku kat rumah..
and satu lagik yang aku perasan tentang aku..kalau aku berhadapan dengan stranger or orang yang tak berape rapat..matang habis cara aku berfikir..sopan habis attitude aku..tapi bile dengan orang yang aku rapat and sayang..i was like a sweetlovely 15years old girl! Bole lawak2, pnggil orng tua, pakcik la, makcik la, bole buat cm2 eksperesi muke yg anoiiying  tul… sbb kenal rapat kot???? n dah biase sbb aku selesa n close ngan diaorng....Hahaha okey..perlu ke wrote sweetlovely??konfius.

ugly truth about me??
still berebut buah epal ngn adik bongsu.!
still bergaduh siap jelir2 lidah ngn adik lelaki aku yg sama besar ngn aku.so ngan kengkawan rapat pon kekdang aku tetiba wat cm tuh..still x ubah2..

still menangis sambil hentak hentak kaki!
still merajuk bila mr.mama aku masak tak tinggal makanan kat aku..
still menangis bila tak orng tinggikan sore ngan  aku..
still memnag cm budak kecik..

kau ada?

im still young..
and dangerous what!
p/s: entah..sampai ke saat ni aku tertanye2 apa notis entry yang kosong ni ditulis.haha..layan jelah.

Thanks For reading this

Tuesday, 13 March 2012

soooooooo sweet


ade orang tanye aku..kenapa blog aku dah tak femes macam dulu?
sedangkan blog ni dulu dibina sebaris dengan zaman-zaman cik epal, fatin liyana, nisakay, irine nadia,dan seangkatan dengan mereka...hehe..sila gugel baru tau mereka femes macam mano.

bile aku dapat soalan tu..aku cam blur-blur..nak tergelak pon ade..
then,aku garu kepala...sejak bile plak blog aku femes dan sejak bile aku tulis blog sebab nak femes? booo..

straight forward.

aku ni jenis yang straight forward sebenarnye.tapi memang sangat jarang manusia dalam muke bumi ni boleh terima orang yang straight to the point. ramai yang suke kaki bodek dari terima kenyataan sebenar.ok dah melalut ni.

dulu aku start tulis blog sebab diri sendiri sebenarnya..and sebab perjalanan hidup aku dan kejujuran aku suke komen benda sekeliling aku..jadi aku suke kesini celoteh ape aku suke dengan harapan tak de orang blame aku atas kejujuran luahan hati aku mahupun blame peribadi terhadap ape yang aku lihat, gelagat manusia or benda yang aku tak puas hati mungkin?..tapi lame-lame aku rase bumi dah tak perlukan manusia yang jujur dalam kata-kata...to be honest, people around u would be prefer someone who always talk about something sooooo gud..they love those people who comfort them by lies....heh x pe la aku still the true of our life... aku suke menulis jujur sbb nikmat tuh akan datng.. .so skang aku tetap menulis berapa banyak pon sebb nie luahan hati aku..

eh jup....

point sebenar aku ialah...aku perasan semua blogger famous itu cun! woah...so sesape yang ade niat nak jadik femes tu...kene make sure korang cun..so tak susahlah korang nak up..ye dokk?
let say bile aku bace blog irine nadia ngan fatin liyana la..sebab 2 blog ni kalau aku bace...aku akan cakap..."adakah semua kebaikan dunia ini anda serap?"....aku tengok life dorang cam perfect...cam fairy tale...

haha..kemain kau untung laa…
so aku macam gini la..tetap untung yang di mana- mana perlu aku berada......, walaupun aku x untung mana...=p

disini aku saje promote puisi seorang jejaka buat aweks: =') 


beb sory aku tgah exam..n kredit aku kering weyh.. jauh aku nak call kat NZ sane..yg neh aku dpt tolong kau..n kau kalau x dpt masuk blog aku letak dlm fb aku kyeh beb... sorry..cmneh... mmg cerita dulu... tp kau kena faham JODOH SEMUA TGAN ALLAH, n kite mmng BUKAN JODOH keyh...BUT AKU TETAP KAWAN TERBAIK YG KAU ADA>>even kau anggap lebih.. tp aku x kisah sbb aku faham keadaan kau... semoga kau dpt bg puisi neh kat budak tuh keyh..nukilan somebody...

sesapa otw nak beristeri yg nak bg bakal wife die.. x sekarang pon..akan datang pon boleh jek…;pakwe ngan makwe pon bole la.. fleksible keyh..................
Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala
Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.


this is so sweet..=')

Monday, 12 March 2012

me as me



Being a me to be is not easy role… if I have 1 more chance to choose…definitely i’ll not choose to be there..but He knows d best..

until now, too many heart, keep asking me why u wanna be a me ? are u really interested to be a part of the life system? 

i do have the very honest answer but let the question unanswered is better i guess?
dunno why i feel so disappointed when some of them asked us to tick the highest mark  for me in the evaluation form as they don't deserve it at all...

how come?

somehow "human " is so unfair. ..unfair.........sgt unfair.. ouh?? aku faham..ok

alhamdullilah ...1st paper gone.  3 paper left... terima kasih allah

Sunday, 11 March 2012

mimpi memang tak kan la kan

Dalam nak exam neh.. ptng aku ade paper...emm aku cm biase la aplikasi jek ape aku pnah keje ngan paper neh..tp apa yg membuat aku senyum sampai telinga... bole plak mimpi jd SU Dekan... hahahahahaha... memang tak la kan... memnag confirm tak kan.. hahaha lawak..bole lak mmpi ikut die meeting ..x bole blah..tp ade satu babak yg membuat aku rasa x akan terjadi..hahahahaha..hahahaha..weyh aku nak finale tp senyum x abis neh.. hahahaha.

Saturday, 10 March 2012

cara orng2 tua study

Bebudak mude belia kalu study mesti tension2  kan??? nak exam neh..korang2 semua tgah exam week kan??..x yah tension..hahahaha aku x pnah tension ...so ikot aku nak belajar mcmne..kalau agak2 x faham korang amik nota tuh.. rendam dan minum...hahaha..

so aku x pnah amik port pon kalau orng study pulun cm neh pon..sbb aku belajr yup memang tuk dpt result yg bagos d disamping tuk aku faham.. daptt markah or dean every sem pon pastuh x tahu ap sbb korang study tuk jjust get dean n tuk pujian manusia...tuk apa??? so kerberkatan x de la kan......... wahhh.

hahaha..entry aku ni nak tunjukkan cara orng2 tua 0r makcik2 study..siang duk layan tv, dgar radio , layan muzik, malam jd burung antu..so kat bawah aku nak tunjukkan cara makcik2 study..menggunakan sumber yg terhad dalam bilik..pedulik ape aku kan... janji we all  bahagia x ganggu sesapa...n senang perturunkan  ilmu pd super junior bile mewarisi bilik nnti ...neh ajaran sesat makcik lynn ngan makcik oya..sile la ikot..heaven kot...pas korang lupe2 ingat korang bole refer balik kat dinding sambil melantak berbungkus meggie... atau bercawan2 kopi...x yah cri nota yg korang rendam tuh...see???? hahaha....siyes senang kan ..wehy..budak2 bawah umor jgan ikot jika x punya ketahanan seperti orng2 tua.... kan ...hahahahha... best plak ...okey... daaaa



cara yg amat senang ingat pas korang baca then tulis kat dinding...hahaha




see?...hahaha..senang jimat kertas..




Wednesday, 7 March 2012

jiwe karat

Lately jiwa ketua an dok datang bertandang  kat ati... lebey2 lagi nak abis honey moon.... nak faced ape yg ade kat depan.... emmm... kalau x tue dah lame aku buat apa aku nak buat..keyhhh...nie...ishh.. sejak due menjak.. jiwe tahun 80 an.. dtng balik.... ishhh dah tue la jawabnya kan??????? hahaha kategori makcik...untie... eweeeeeeeeeeee...

Semalam lepas geng 80 an ke atas dedecate lagu neyh...puas aku nak fahamkan maksud lagu neyh..memang touching..then aku terbaca pasal penyanyi die zul... nie :-

Dalam kes ni arwah dianiaya oleh rakan-rakan yang irihati, berdendam dengannya. Mereka berpakat membawa arwah keluar jauh dari kediaman dengan menggunakan perempuan sebagai umpan. Dan perempuan tu memang arwah kenal. Perempuan tu mendesak arwah keluar dan sanggup cederakan diri sendiri dengan duduk di tengah jalan raya jika arwah tak mahu ikut keluar bersamanya. Sesiapa pun dalam situasi begitu akan terpaksa turutkan."

“Bila dah keluar terus perempuan tu bawa ke salah satu lounge di Pantai Balok Kuantan. Di situ lah arwah terkepung dan tahu dia diumpan. Arwah dibelasah dengan begitu teruk seramai 8 orang. Masih tak puas hati, mereka bawa arwah ke port mereka di Kuala Kemaman. Di situ pun arwah dibelasah lagi hingga lunyai dan pengsan. Bila arwah dah macam tak bernyawa, mereka panik, tak tahu nak buat apa. Arwah disimpan 2,3 hari dalam keadaan kritikal tanpa bantuan dan rawatan apa-apa.”


Keluarga arwah mula mencari di sana-sini. Dengan pertolongan kenalan-kenalan dan orang ramai, arwah ditemui terbaring dan tidak sedar dalam sebuah rumah. Arwah dihantar ke hospital tetapi terlalu lambat untuk dirawat kerana telah beberapa hari terbiar. Mesin pernafasan digunakan tetapi tiada tindakbalas dari badan arwah. Akhirnya arwah tidak dapat diselamatkan lagi.
kesian penyanyi ni... Wallahualam.... 



so korang layan ler lagu neh..aku layan pepagi bute time orng dok study, duk lena, duk mengalmun fikir masalah,........ aku layan..... jiwang nieh sekali sekali best gak ooooo..x caye..korang layn time romate korang membute..pastu korang wat le solat tahjud ke.. hajat ke pas layan lagu neh..peghhh..memng jiwe mcm lempeng la...keyh..aku blah dulu..
lagu neh penah menang juara lagu 1991.. korang ade  keh kat dunia  masa tuh??? atau dh membesar ??....... kalau korang same umur nagn aku...umur aku baru 11 tahun....huhuhu....layan.. fahamkan makne keyh........ masyukk woooooooo.. da... g layan nota nak exam...kalau soalan exam pasal lagu rock memng aku boleh score A++ see??? aku bole cari bahan lg  hahahahaha..sebb jiwe karat telah coming back...welcome to 80an semula.... nak jumpe rakan sebaya pas neh...suasana tuae semula.. hahahaha....selama 3 tahun neh dok hidup ngan orng tahun90 an... ahaha dahh..dahh g balik tahun ko..lempang kang........



80an


hahahahaha..i loike..........

Hahaha..korang ingat tak entry aku nak jd remaje kan………….. pastu aku.. terfikir benda neh… tgah2 sakit jiwe ngan jpa..aku nak kongsi nagan  korang readers yg mude belia

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats,
Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget
Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron, Tosho Daimoz...

jangan lupa juga...masa sekolah rendah...
berebut dengan kawan-kawan dalam gelanggang bola tampar...
nak main dengan pelbagai skill "Chun"....
cerita Morrow Attack yang tak pernah miss....

berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan
warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastu
bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2
time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul
tapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang popular utk meluangkan masa
dgn family. ni for those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau
Pallas Jazz.
ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stoking
tebal laaa...

internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding
Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.

tak dilupakan, 'Ti Kam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek
kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2
color tu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni.
baling2 kapur laa.

hmm...budak2 kat university skarang, kebanyakan nye lahir thn 1990/1991/1992..
skarang digelar 'remaja'.

bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the World, We Are the
Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, yg Westlife
nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...dan diorg skarang tak reti
nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,
nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace blog  ni, korang akan terpikir utk forwardkan
dkt member2 lame korg. Sure diorg suke punye laa...hehehe

Yaa, SEDARLAH KAWAN-KAWANKU....
kite pun dah semakin tua!! Hahahaha..chowwwwwwwww


aku sgt2 rindu

ni kg aku.... pantai puteri........... rindunnya........nak balik ...rindu sgt... ni lah kg aku ...aku bangga jadi anak nelayan.....

Tuesday, 6 March 2012

lg..lg......lg ..pangilan

Tuh sebab aku x nak call neh.. cm harem..dah la suh aku cepat2 lapor diri... pastu penempatan still kat putrajaya... wehy.. kalau korang x nak bg aku balik tempat aku.. aku duk sabah sarawak pon x pe la...
dengan bahasa cm aper.. x bole ckp betul2 ke agaknya??????? eihss kalau la terus boleh sambung bachelor aku memang x akan lapor diri..berhutang dengan kerajann pon aku sanggup. cm celaka tul la........stressssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


hati :- aku sangat berdebar  la lg beberapa hari nak habis neh..
otak - kau sabar oya.... x lama  dah...
hati:- weh dah lame kot aku honeymoon... 3 tahun...pastuh back to normal
otak :- aku nak cari jalan cmne nak tukar kat melaka neh.
hati :- kau dgar kan org tue cm haram  kat jpa tuh kata nak balik melaka Q ..
otak:- memang le kena routine back la..kul 4.00 pg dh bgun... naik bas ke bandr tasek selatan...then naik bas ke putrajaya...atau..naik bas sampai seremban... ...tmpang somi orng/ pakwe orng/ tunang orng lg..lg..lg...lg....lg..lg..pastuh sejarah lama ulang balik  aku kena serang lg ngan isteri orng. makwe orng/ tunang orng...pdhal kadang2 aku lari2 pon orng still nak bg tumpang bukan aku minta..tp aku jugak yg kena!!!!!!!!!!!!! aku nak tukar biar dkat ngan mem besar jaga aku... mak aku rindu aku ..
hati:- kau bukan tggu sampai berjanggut pon oya...bulan 9 kau blah arrr................ko wat full loan..kau cri modal berniaga,........ kau settel hutang pastu kau further study.......pastu kau fikir nak jd ape..kan??????????
otak:- aku penat fikir..aku x sanggup lg mcm2 scandel kt opis aku...text yg bole mengganggu sexuallity... ngan mcm2 scandel....... cm aku jek pmpuan kat situ...........then kalau aku x dpt further???
hati:- kang aku pelempang kau otak......... yg kau gatal semua orng kau senyum semua orng kau buat baik buat aa!!!!!!! tp kau kan dah apply...doa la bnyk... bgun tiap2 malam..mesti allah bg...
otak:- damn!!!!!!!!!!!! stress!!!!!!!!!!!!!! ya allah tolong aku nak balik melaka kije melaka... x pon mana2 kecuali putrajaya..aku x moooooooooo...
hati:-aaaaaa kan???????? manusia semua x leh tolong melainkan dia..aku mesti wat sesuatu............neh..
kan die maha mengetahui..oya... kau faced jek mcm bieasa keh...aku tahu kau kuat...kau kan dh biase lalu benda2 cmneh........
otak:- jap arrr hati......... aku nak serap benda2 neh slow........aku dh tinggalkan 3 tahun pastu nak lalui ....

ishhhhhhhhh..kalau bole g umur mase sekolah dulo2 kan best...x yah fikir hal2 orng dewasa neh..... aduiaiiiiiiiiiiiiiiiiii................. keh arrrrrrrrrrrr

antu cine


Lawak tul lah… mem besar aku terperanjat dgar sore aku…yalah sebelum ni dia call aku x dpt nak jawab..dh jwab sore cm jantan..ha amik kau… aku batuk x de kahak.. x de apa… batuk kosong jek..ader ke batuk kosong …ala yg pong pang pong pang kalu batuk bingit telinga…pastuh dia ketawa x hbis2 ..pastu siap ckp sore cm hamid gurha tertelan jagung..dalam citer lama2..dah aku pon duk ckp cm tuh kan..
Sebenarnay dia call sbb sbb nak bgthu neighbor aku cina meninggal exident..ya la..kat taman tuh pasangan aku ngan cina tuh jek couple yg mude…hahahaha maksud aku yg lain sumer umur atas si pencuri ati.. n x de couple die umur cm aku…so nak citer neighbor aku tuh pmpuan belajar kat MMU ..yg somi die keje kat situ.. so diorng kawen antara student ngan admin la…..wife die exident n mati kat tempat kejadian…….. so aku pon x tahu nak gambar kan perasaan somi dia cmneh..tp si pencuri ati kate malam neh die ada kenduri arwah… aiyak… weh dia mana ada kenduri arwah dia panggil tok sami jek baca metera die ..bg orng dtng mkn kuaci n air kotak atau air mineral..
So umah aku sebelah umah die..mem besar aku kata umah aku dah kena gantung ayat2 cina, n gantung limau tuk halau roh bini dia masuk umah aku…pastu nagn colok cini pasang depan gate aku…sure bau.. bpe keturunan mmng lekat..pasneh boleh sembur ngan febrezz ae..beli stok tuk setaun………..aduh ai… aku bole bayang cmneh..pastu mem besar aku kate mak bapak diaorang meraung2…….mem  aku dpat stoking putih, selipar tuk bawa g kubur dalam masa 7 hari lg… tuala morning kiss tuk lap air mate…giler… cina kalau mati simpan 7 hari mmng kaye.. 3 ari kurang…n kalau bakar yg mmng x de duit…. pastu nak tanam kat nilai memorial park... weseh tempat tuh dah la 1 lot tapak kubur boleh secara ratus riban..... keranda lg puluh riban...... nak mati pon duit..mane ler cine tak  kije 27 hours...... idop dia kawen duit...mati duet.....Ishh kalau aku ade mesti aku pon  meraung same… aku text laki mendiang jek bg  takziah….sok mem besar cuti… dh la jiran kan.. x kan nak wat dek jek…tnda simpati..cetttttttttt…pd hal kete dah kena block x bole kuar....alasan jek tuh..honda city bini dia remuk langgar tiang lampu.. tertekan minyak mem kata. laki die nanges jek..kesian plak… aku x tahu nak gambar cmner…. 
Pada aku lah..kalau laki mati, pompuan bole keras kan hati… survive nak idup cmneh…nak cari ganti agak sukar la..n kadang 2 x cari pong ganti sbb takut x same cm yg dulo2……aku dpt bayang seh… nak kongsi semua dalam luar… but…..but..ahaks… kalau lelaki mati bini..jumpe pengganti kawen dah.. x lama jap jek..tuh buat aku sebal deh………tp x semua laki cm tuh kan….dont judge book by cover… waseh……

Dugaan la nak abis honey moon neh… ngan aku bleed. ari tuh nasib baik dah elok.. n taw aper jd... cm dah x dek jewk...cm doktor plak..or nujum????.pastu batok serupa nak trcabut organ2 dalaman tuh…ttp x pe la… rilex sudaa… sore rock sape nak amik wat konsert bole jek… kan….orng mkn ubat batuk sikit2 aku bedal cm minum sirap…pastu batuk lagi..kalau bole aku sental tekak ngan berus dh lama buat...letak clorox setengah baldi.. masukkan dianamo.... pastuh masuukan balek organ tuh....plezzzzzzzzzzzz la dehyy..baik nak exam minggu depan neh… 2 botol ubat batok hbis dah dalam masa 1 ari... pas neh ting tong..

umah  die yg ader lampu tuh... yg sebelah aku neh yg ada kete putih tuh




 p/s :- aku dok fikir neh..nnti bukan ke roh die marayau2... pastu x lame lg aku balik kan..mesti die buat kenduri arwah lg... weh..antu cina neh bukan dia lompat2 masa jadik antu???keh.......pastu mesti tok sami die lekat ayat menatang tulisan kat dahi kan????? pastu mesti ketuk gong die kan????????? imiginasi terlampau neh..kalu  antu cine lg takot kan??????????? aiyak asal ler antu bnyk sagt neh............

sebenarnay aku mengantuk lg neh...mkn ubat batuk lebih dr dose...... tu sbb gigih naik entry x de faedah neh....

Monday, 5 March 2012

KEHILANGAN

perasaan kehilangan itu bagaimana mahu ditaksirkan ya?ianya seperti aku berlari lari mengejar pelangi dikaki langit..sejauhmana punn aku berlari..aku tak akan pernah sampai ke kaki langit itu..
begitulah juga setiapkali aku rindu..aku tunggu..tapi yang telah pergi..tetap pergi dan tak akan kembali walau seribu tahun pun aku ditakdirkan menanti..

kepada yang pernah merasai kehilangan...
pernah tak..
tengah malam kite terjaga dari tidur..kita tiba2 terasa rindu..rindu yang sangat2 mencengkam..namun rindu itu tak pernah dapat diluahkan..

pernah tak..kite terasa seperti baru semalam dia ada disisi kite..seperti semalam kita baru bercakap dengannya..seperti semalam kita mendengar tawanya..namun bila kite tersedar dari mimpi..rupanya dah lama dia pergi...

pernah tak..kite terasa seperti mahu mencari carinya..namun bila kita teringat dia sudah pergi..kita tiba2 rasa sunyi dan kosong..semakin kita melupakan..semakin kenangan bersama dia datang menggila..

pernah tak kite terasa begitu mahu bertengkar dengannya..seperti kita mahu memberitahu yang kite sangat benci perangainya..seperti kita mahu memberitahu yang kita sangat sayang padanya?dulu..semasa dia ada..walau marah..walau benci..walau geram..walau sayang..walau cinta..kita boleh call je bagaitau..kita boleh sound depan2 je..kite bleh buat2 merajuk dengan harapan dia pujuk..

tapi bila dia dah tiada..pada siapa lagi kita mahu melepaskan marah?dia tiada mendengar..pada siapa lagi kita mahu memberitahu sayang dan cinta kita??dia tiada mengerti sudah..pada siapa lagi kita mahu merajuk untuk dipujuk?dia tiada melihat..dia tiada..tiada yang tak mungkin akan ada lagi..

pada saat itulah..kite sedar yang kita benar2 sudah kehilangannnya..kite sedar yang dia tak akan datang untuk melihat kita menangis dan tertawa lagi..kite sedar yang segala galanya tentang dia sudah berakhir..dia ada dunianya sendiri..dunia dimana dia dengan tuhan..bila saat itu tiba..sudah tiada guna airmata..sudah tiada guna sesalan..sudah tiada guna cinta yang tak terucapkan..sudah tiada guna hadiah yang tak terberi..sudah tiada maaf yang tak terpohon..yang ada mungkin kenangan...

kenangan yang kadangkala manis..kadangkala perit..tapi itulah yang tinggal..

"hidup seperti ini..kita melewati jalan ini hanya sekali..kita menyusuri sungai ini hanya sekali..kita melalui taman ini hanya sekali..kadangkala kite tiada kesempatan utk melewati jalan itu untuk kedua kali..kadangkala kite tiada punya waktu untuk menyusuri sungai itu lagi..kadangkala detik untuk kite terlalu singkat untuk melalui taman itu kembali..maka..selagi kita masih dijalan itu..selagi kite berada didalam sungai itu..selagi kita berjalan ditaman itu..sekiranya kita ada peluang untuk mengembirakan mana2 hati yang kita sayang..maka..gembirakanlah mereka selagi peluang itu masih tersisa.."

daaaaaaaaa.....sampai ketemu lg.~

Sunday, 4 March 2012

buley jadi bengang


ntah..terasa tibe2 bengang sampai telinga bila terkenang kenangkan kejadian yang tidak sepatutnya ini...

time mengantuk, penat x hengat time la tu batuk sampai nak keluar tali perut, tali pusat, tali usus, time baru nak mimpi indah2….time tu lah gatal tekak cm nak keluarkan garu dan pastuh cm nak  masuk kan  balik…

time orng kirim salam kat kau..pastu bole ckp x jawab dosa... jawab gatal..kan memng kau celaka..dah kau x nak suh aku jwab yg kau suh orng kirim salam buat aper...pastuh bile aku x nak jawab kate aku berdosa...pastuh kate aku gatal bile jawab..memang nak kene pelempang jepun aku rasa..bengang tul

time aku ade duit 3posen dalam wallet..time tu lah aku tengok ade barang2 yang cantik..murah..sampaikan sale 80%..namun apakan daya..duit tiada maka hanya mampu merenung saja dari kejauhan...or paling tidak..saje testing2 kat fitting room untuk hilangkan kempunan..

time aku ade duit satu beg..dengan semangat yang menyala-nyala nak shopping..time tulah apa yang aku nak tak de..tak cantik..or dah abes..and nak tak nak..aku beli jugak lah yang tak berapa cantik pon sebab terpaksa memandangkan puas berjalan2 aku tak beli ape pun..

time aku nak cepat..rushing..time tulah traffic light asyik merah..minyak kete plak dah kosong..kat pam minyak plak ramai orang..jalam jammed giler..ade accident lak kat tengah jalan.sumpah time ni aku howt giler..time aku nak cepat ni lah..macam2 jadik cukup untuk buat aku naik sawan babi..

time aku tengah pokai..time tulah laptop wat hal..pastu kena bayar tu..kena bayar ni..tak cukup dengan tu..ubat ketiak  abes..shampoo sume dah abes..time tu lah jugak kene beli benda tu..benda ni..sampaikan aku rasa lemas..time tengah duit tak de sesen ni lah..macam2 kena guna duit...memang aku rase macam jatuh ditimpa tangga-tangga..

time aku beratur kat atm nak amik duit..dekat sejam beratur punyelah panjang..orang sebelum aku okey je dapat withdraw duit..pastu sampai je kat giliran aku..tibe2 duit dah abes or out of service..yang ni memang celaka giler rasa..beberapa kali dah jadik kat aku..memang sangat2 geram nak2 kalau aku memang nak guna sangat duit..

time aku nak beli makanan..tapi kat gerai tu orang tak beratur..tuan kedai main hemtam je bagi kat sapa dulu..and kalau aku beli goreng pisang je..kalau time ramai orang..mesti aku akan dapat yang last even aku datang awal pon..punyelah lama aku tunggu and aku dapat yang last..paling haru..selepas aku tak de sapa lak yang kene tunggu..conclusion nya..aku sorang je yang rasa azabnye menunggu..cehh..

time aku nak...aku bersungguh..aku dah baik..time tulah orang buat tahik dekat aku..layan aku macam pontianak..benci aku tahap teratas......buat endah tak endah..time aku dah delete nama dia dalam ingatan aku tuh la ..time tuh die jengah aku balik.....time aku dah give up..time aku dah malas nak ambil peduli..time tulah dia datang merengek rengek minta maaf.pfff...pastu boleh dia buat balik...time tuh rase...

nah..
cukup untuk buat aku sakit darah tinggi and kencing manis..
and sawan  babi sekali..

Saturday, 3 March 2012

sikit lagi

21.3.2012.. genap 3 tahun aku duk sini..
tanpa pendam dihati..

tak lama lagi aku akan kembali menjadi hak kerajaan Malaysia..aku memang sungguh tak tenang.. honey moon aku akan berakhir... segala kelazatan akan aku tinggalkan...akan bergelumang sekali lagi dengan manusia penuh dusta, penuh kepuraan...jika aku punya banyak wang aku x akan teragak2 untuk berhenti..biarlah... kerana aku tahu rezeki ada dimana,pasti ada..... namun perlahan 2 aku  bersyukur kerana ada pekerjaan di bandingkan manusia yg lain..

3 tahun disini cukup aku menilai manusia ..pelbagai  yang jelik penuh dusta...amarah dan kecewa pada mulanya saat aku nak memasuki disini tuk aku bersama2 mereka yg penuh ego,cerdik yg sombong dengan pinjaman allah, tp  x kurang ada juga yang baik sikapnya...bukan semua..manusia ini lupa pada kejadian.....

disini kau bebas warnai diriku..di minda yg kelabu.......ku hanya memahami .....terguris perasaan..ku pilih berdiam diri..tanya la aku akan jawab walaupon siapa pon kalian ..siapa kata aku bodoh??? aku cuma bersangka bahawa setiap orang adalah baik..... cuma entahlah mungkin mereka tidak mengenali ..siapa diri ini??????..aku hanya memahami..amarah dan kecewa..tidak mengapalah biar sedikit kekecewaan ku tersimpan agar tiada sedikit dendam di hati...menjadi bara membakar jiwa.

3 tahun bukan tempoh yg sekejap... bagi ku bukan musibah malahan hikmah berharga..katalah apa saja, yg jelik penuh dusta, kau bebas warnai diriku..di mindamu... siapa.... diri ini...ku hanya memahami...sungguh ku terkilan terguris perasaan.... ku pilih berdiam diri tanpa dendam dan benci..

lautan yang berapi..daratan yang berduri...sesiapa yg telah menjejakiku harap kau mengerti, dan disbbkan aku akan meninggalkan bumi ini entah bila akan aku kembali lg ..dan siapa yg akan ingat aku..aku tidak berdendam dihati...kerana ku hanya memahami.

aku pd tahu 2009






aku pada tahun 2010



2011. 2012...stil same kan???????

ps:- jaga diri kalian :_ ..jumpa lg..keh...

Friday, 2 March 2012

aku akan letak gambar

Keh.......aku dh lepas azab donia.......... soklan memang cm aper......... tp syukur......allah bg aku permudahkan menumpang tempat yg x sepatutnya...

Keh... kepada yg minta gambar frofile fb  aku tukar gambar sebenar aku akan tukar..sbb rata2 ingat aku lelaki..so aku dh tukar but orng still x nampak wajah sebenar.. sorry aku bukan ape.aku jenis x suka orng tgok muke aku..n ada entry aku masukkan gambar pon aku blur ka atas permintaan seorang kawan yg kata aku bukan makcik tp budak2...kalau budak2 aku x kan dah kawen 7 tahun kan??????? so korang fikir la....... so aku letak gambar n pandai2 korang tafsirkan sendiri..tp pd aku memang aku makcik.......tp kalau korang kata muke aku x tunjukkan demikan..aku x bole ubah apa2 lah sbb tuh semua anugerah allah bg aku kot.... or aku suke senyum..or suke makn..or suke mcm2......x tau lah.......... keh...keh.keh.........soryy kalau aku wat korang ingat aku lelaki


kawen sekarang pon bole


this is just a though.  about a minute ago.heh


"kenapa kahwen?"

"nak menghalalkan..."

tapi lepas kahwen still buat benda yang tak dihalalkan. so how?

kahwin ni bukan perkara main-main.

"tapi at least bila kahwin kurang da dosa sikit?"  

"oh?? even lepas kahwin  kau bentak2 somi, ckp kasar2, somi tuh kena ikot ckp kau?"

"tak ape...dosa laki aku tanggung..."..

ohh? (again)

weh "laki tu tak nak masuk syurga?"

diam.


p/s :- weh minah ( bukan nama sebenar), aku suke kaw nak kawen.... tp fikir dulu ..kesian laki tuh... bukan dia hak kau je keh...its share..kau ngan die......kau dah tue bangka ......fikir la keh....... aku nak ckp lebey2 x berani sbb aku bukan baik..tp ni pandangan aku sincerly tuk kaw......