Saturday, 25 February 2012

konpem pmpuan kena tinggal kalau pgai cmneh!!!!


tuk kau bro.....hahahahahaha...

 hey im back for good no worries..keje bnyk sgt kot… member aku baru sampai kat  kat NZ wat degree..waktu skrang die kate kul 12.00… tomorrow…best la bro… performance lu baik wat keje.....lu tinggalkan aweks lu …awek lu kata kejam ..waklu…lu ignore dulu…pmpuan biase ler emo….lu kan belajar tuk tanggung die gaks…die x faham lg...sabar le brooo.wa x tau nak ckp aper..ni just aper yg kau selalu text kat aku..dah ko duk jauh..le buka mate lu, buke hati lu, buka jiwe luh keh.... n sasape ade history cm neh???? wat tu doo kan???

biasanya apabila kite tinggalkan seseorang kita akan di cop sebagai kejam and tak berhati perut serta tidak bertali pusat..dan normally,.apabila kite berada di pihak yang meninggalkan seseorang..pasti orang akan menyalahkan kite exspecially our ex..and for sure they will say that..we leave her because we have another etc so on and so forth..

but..kalu benar kau  sayang kat seseorang..kau tak kan tinggalkan dia untuk orang yang lebih baik..lebih kaya..lebih hensem or lebih bertamadun dari dia..

but..because of this..

dia berhati busuk..time kapel instint dah rasa yang dia ni manusia yg tak suci ati..i mean,time dia dengan kau..dia akan puji2 kau..and bila time dia dah berpisah ngn kau..dia akan burukkan kau depan kawan2 die..contohnya..time bersama lagi..die dah sound2 kau..pastu bile clash..tut2 kau dengar cerita tak enak tentang kau yg kuar dari mulut dia..

so bila kau dengar die badmouth tentang  kau..no wonder la hati kau rasa agak lain macam je bila ngn dia..die deserved untuk ditinggalkan

dia tak dapat menerima kau seadaanya..ya..dia memang sayang kau..tapi sayang tu sangat2 bersyarat..nak kau jadik macam tu lah..jadik macam nilah..kau plak tak bleh nak ubah dia..tapi die suka2 hati je nak ubah kau supaya jadik apa yang dia nak..

so..aku rasa dia tak cintakan kau pun..dia cintakan pantulan dirinya yang ada pada kau..so..dia deserved untuk ditinggalkan..

dia kedekut dan berkira gila ngn kau..hello dont get me wrong..kau bukan nak harta or kikis duit dia..tak kesah and tak mati pon tanpa duit dia..tapi sebagai pmpuan..aku rasa dia tak patut nak berkira..kalau first2 dating pon bayar asing2..pastu balance duit 45sen pon nak mintak sampai siap msg lagi "you tadi ade lagik kan balance 30sen kn"..
sure2 tak sampai sejam setengah lagik konfum chow chin chow..

dia sayang kau tapi asyik duk cerita or sebut tentang lelaki lain depan kau..
like " i sukelah tengok mamat tu..smart giler..hari2 i rase mcm nak stalk die"..
" eh u tau tak..pakwe kwn i hansem giler u tau..style abes"..
siyes aku rase mcm celake je kalau dapat bf yang suke sgt duk puji org lain depan kau..i just try to be honest here..tak kesahlah kite hudoh camne pon..kite ade satu perasaan bahawa kite tak suka pasangan kite selalu memuji org lain depan kita..kn??

terlalu berprasangka and tak percaya..siyes kau bosan ngn orang mcm ni..sampaikan kau nak berak pon kene bawak handphone sbb tak percaya.
kau g masjid cakap kau g clubbing(tak bleh blah contoh..haha)
pastu duk tuduh2  kau  like " u ngn pmpuan kn?kn? pempuan ade kat sebelah u kn??"..kalau 400 juta kali duk repeat benda yang sama kau  pon bleh jadik sewel...ewwwww tau tak..percaya adalah benda yg paling pentingggg dlm relationship..

dia selalu bandingkan kau ngn orang lain..
" you tau tak..ex i dulu tak pernah pon mintak duit ngn i ..u ni suke2 ati je mintak duit ngn i(padahal 2 ringgit je pon.)."..
u tau tak..ex i dulu pandai je amik hati i..u ni asyik buat i marah je.."
hello nak sgt cakap ur ex depan kau ..go and tido kat bawah ketiak dia lah yang sebok2 nak datang kat kita tu apakehel kn?

dia sayang kau tapi bersikap kasar dan panas baran
kau salah sikit..hempas pintu kereta cam nak tercabut(kereta dahlah buruk nak mampus tunggu masa nak jahanam je).. weh pmpuan mmng bnyk panas baran dari lelaki…

salah sikit je..dia tengking kau sampaikan pengsan kalau mak kau yang dengar.
Kau  salah sikit je..dia akan ckp memng bole cair taik telinge  ..kau  salah sikit je..dia marah kau macam kau  ni ketua gengster yang bunuh laki makcik dia..
pas dia marah2..pas dia tengking2.. n mintak maaf and janji tak buat lagik..pastu dia buat lagik and lagik..so if kau  tinggalkan dia..dia really deserved it kn??

dia sayang kau..kau  sayang dia..tapi keluarga kau  tak suka dia...keluarga kau tak boleh terima dia..keluarga kau tak restu..so nak tak nak..kau harus tinggalkan dia sebab sebelum kahwin..family adalah segala2nya bagi kau...kau  hanya akan bersama orang yang mak aku restu dan suka je..

kau sayang dia..dia sayang kau ..tapi keadaan yang tidak membolehkan kau bersama dia..maybe dengan bersama dia..kau  akan melukakan hati banyak orang..dengan bersama dia..keadaan menjadi semakin worse and worse.dengan bersama dia..akan banyak airmata yang gugur dan dengan bersama dia samalah seperti kau  memberi derita pada orang lain..nak tak nak..kau  terpaksa mengalah dan bekorban bukan kerana kau  tak nak kat dia..tapi kau  tak nak keadaan makin teruk apabila kau  bersama dia..( neh mmng pnah jd real insiden kat bilik aku..ayat mmng sejibik..tp lelaki tuh yg bg kat pmpuan tuh..terbalik plak.bilik aku mmng sarang putus kasih sayang last2 bilik aku jd pembentungan air  mate kan.. x pe la.as long aku keep rahsia siapa korang aku dah berjaya kottt)…bab ni jek la… aku cuak giler budak2 skrunk ni bile minta carpel cm air sirap nak putus cm air sejuk jek..( ni peribahasa aku keh............)!!!!

so..kadang2..setiap hubungan yang berakhir..pasti akan ade sebab disebaliknya...tak semua orang yang tinggalkan orang lain tu jahat dan kejam..kadang2 setiap orang ada sebab yang tersendiri kenapa dia buat camtu..

so pmpuan2  diluar sane ...kalau u all tak nak one day orang yg u all sayang tinggalkan korang..pandai2lah korang..(reminder for myself gak)..takot gakss kan??? x pe... zaman mude mudi mak dh berlalu…wah…sedapkan ati neh..

and please..everytime kite ditinggalkan..please dont fully blame others..maybe kite pon turut sama bersalah dalam urusan tinggal meninggalkan itu..

harap maklum..:)

p/s: eh tibe2 rase mcm gambar candid kat atas tu comel giler kn?i mean scenery diee..anyone agree? Hahahahahaha…..

Thanks for reading this..

No comments:

Post a Comment