Wednesday, 29 February 2012

nak arrgggh

Ni minta cm neh boleh tak?????..........insyallah usaha tangga kejayaan...
minta2 lah ada rezeki peknen twin........bleeding dah serupa cm peroid..apenyer???????


Nak makan ni boleh tak???? ..kat SR....asyik abes jek bile g tanya...


  


nak neh  bole tak???????????....


bole......bole....bole blah..jgn duk layan sgt tekak kau yg kerek tuh..........requset nak mcm2......tggu la jap x bole ker???????? 
kau memang x de hati ckp cm tu kan hati????
nnti ku suruh jiwa ku layan hati..supaya otak dapt kawal emosi..mcm2 la kau neh..
samd0l tul kau neh..sekeh kau nak???..byka lg ati nak rquest tp otak kata kang aku tempelang jepun kau nak??? arrghhhhhhhhhh x jd lah letak bny2

daa.....chow..

RANDOM


 Nie adalah tulisan secaran random yang tidak berfaedah keh>>>>>>




Ada kes ngan seseorang yg ada pertalian darah..bkan la sgt pon… tp sbb aku ni beripar duai dgn laki die ..kategori sedara la ye dak..aku memang bukan baik..dan alim ulama, pkai tudung labuh..aku biasa jek..tp aku selalu berfikir dan ..aku mengalami beberapa situasi lately yg aku lalui dn sekitarnya..

Situasi 1 :-  walaupon kau tgah kering kontang, nak guna duit, dlm pd masa yg sama orng pinjam…or orng kirim barang or wat eva tp wat dek… aku memang bukan jenis minta…so aku selalu tnya sesorang yg berkongsi hidup dgan ku… jawapan dia mudah..biarkan ..sbb rezeki kita ditentukan Allah..so tu jek aku fikir..so aku x de niat nak benci orng tuh, nak mrh, aku layan cm biase, siapa pon aku x kan bgthu waima aku berselih faham dgnnya, kalau aku kecik ati pon aku still bole tegor orng tuh, belikan apa yg dia suke..see..bukan aku baik, atau aku bgus..tp aku rase tul gak sbb ni bukan bahagian aku…kan.kalau bukan bahagian aku aku menangis air mata darah tetap bukan rezeki aku..

Situasi 2:- Pernah ketika kau mampu tuk menggunakan harta yg cap luar negara, yg perlu kau bayar bulan2, riban2..tp atas dosa kau, atas kesilapan, atas bukan hak kau, di ambil Allah, dan orang yg akan amik harta kau orng terdekat dgn kau , so untuk menyedapkan sesedap rasa hati, jantung, limpa.. orng berkenaan kata bole guna selagi nak guna sbb dia tolong…..n ayat paling best dia bg ..kalau kau x berniaga mana aku mampu pkai..sbb kau berniaga aku mampu pinjam n guna.. dan guna lah sama2 sb keadaan kau x bagos…tu 3 tahun yg dulu..hahahaha skrunk?? Ape cer?? x bole sbb mahal, cap luar negara…keh..so seseorang yg berkongsi hidup ngan aku senang jek…”jgan jadi cm die nanti bila Allah dh pulangkan balik kesenangan tuh”… perghhhh…kalau aku x buka luas2 ati ayam aku..rasanya mau aku pngkah orn tuh…tp bile aku fikir kuasa Allah bole jd mcm2..mungkin Allah bole tarik balik apa yg dia da sekelip mata, x ade kerja.. so x mampu nak bayar..bile x mampu so hilang jugak kan??? See… sapa x sedih wooo tp aku perlu pujuk ati aku, perlu ckp kat ati aku..

Situasi 3:- dimana kau telah mendapat wang sebanyak 20K dan hilang dengan sekelip mata.. denngan happynya kau nak buat rancangan tuk kau melebarkan apa yg kau ada..tp siapa aku?? hanya manusia biasa yang bole rancang tp Allah yg menentukan..kalau kau marh berapi2 pon duit tuh x kan datng balik kat kau melainkan redha jek..mungkin Allah nak bg aku lebey bagus atau aku pon x tahu Cuma die saje yg bg terbaik tuk hambanya. mungkin aku dpt loan bnyak K lg?? hahaha bukan dr.K wokeh!!!!!!!!!!

Situasi 4:- kau dah usaha cm setengah mati..tp x mati2 tuk ujian or exam atau apa pon.. pastu markah kau cm celah gg, aku bukan manusia dr dulu sehingga kini akan terheggeh jumpa pensyarah, atau dekan atau atok dekan Tanya why markah aku cm celah gg… aku syukur jek..sb tuh mmng rezeki aku aritu… sbb kalau kau markah tinggi melangit x pulak kau jumpa diaorng nape markah kau tinggi kan??? Sbb  kau rasa kau hebat sgt..tp aku buat aku baru2 neh jumpa pensyraha sbb semua orng x de g laksanakan tugas luar dan aku yg wujud dimuka bumi neh kena g tuk amik apa yg diaorng suh aku amik..so dgn dah sekaligus tuh..aku tnya kenapa markah aku tinggi?? Bukan ler scorer tp.. garisan tuh la…sbb aku bukan buat bagus… so pensyarah  tuh kata dia x tahu pon tuh aku, so markah  aku dapt ikot dia tnda bukan sbb bias kat aku..dah tentu2 guna no matrik kan????  so.pd aku alhamdullilah tu jek mampu ckp..mmg orng akan kate akn sewel..wateva…aku x kan jumpa kalau markah aku sikit sbb aku layak..tp kalu tinggi aku bertnya sbb aku takut cenginih la..

Situasi 5:- aku rase sudah sebaik mungkin aku jaga hati orang tp hati ayam aku x sape pun pnah jage..kalau bole toreh agaknya mesti korang tgok calar balar dek manusia…...sgt2 sedey weh..tapi  aku selalu pujuk hati aku sendiri.. sgt2 sedih…aku rase x pe la..sbb semua kat dunia ne pun pinjam hata diri sendiri pon Allah bg pinjam kan??? So nak sombong aper..

Daaaa ahh aku x makn dr pg…siyes weh x de selera tp sgt lapar……….. sampai skrunk neh..aku sgt mengidam vienamese beef noodle kt SR ..arituh g dah abes…….. arghhhhhhhhhhhhh.. nak tggu 21 ari lg baru mkn memang le leleh air liur aku……………so?? Apa kene mengene ngan entry aku??? Sengal tul… daaaaa ah

stress!!!!!!!!

dulu ada orang cakap kat aku..dan ada orang jugak mungkin pernah cakap dekat kau semua..yang "jangan menangis kalau ditimpa masalah.......masalah mana boleh selesai dengan menangis bg yg bnyk air mate cm aku..bagi yg kurang air mate bile taik mate dh bnyak hahahahah dia jdi laen..mungkin jerit kah? fogging kah? sepak terajang kah? main konda kondi kah? main teng teng kah? atau bergusti kah???..."....aku fikir betul jugak..."apa nak buat bila stress.?"..bila orang tu tanya .mende first skali yang aku fikir bila stress ialah nangis...sebab....bila stress kau tak boleh nak buat ape-ape...kau tak boleh nak jumpa,kau tak boleh nak cakap,kau tak boleh nak baca,kau tak boleh nak dengar apa pon dari orang yang kau stress..kau tak boleh segalanya.....maksud aku kat sini stress pada sesuatu yang tak wujud...hanya boleh layankan saja perasaan stress tuh..dia umpama angin datang dan pergi..berkala dan bermusim..tapi rasanya bukan indah pon.rasa nya perit....

stress tu  bukan sejenis stress  yang boleh diselesaikan...bukan macam stress orang lain..stress kau tuh.. sampai masa nanti akan jadik heartless....stress yang tak guna...so, masalah kalau ada kita masih boleh selesaikan,jadi jangan nangis...tapi bila kau stress yang tak boleh diselesaikan...kau nangislah....bagi yg bnyk air mate kan aku dh ckp td kan....kalau x bole jgan di fogging membakar bibir namanya tuh... makan???? jalan terbaek... relax? lg terbaek...... dan puihkan jiwa raga, hati, jantung sendiri...sebab memang tak boleh selesai...kau nangis sampai kau penat.sampai kau tertidur dengan airmata....sampai esok pagi kau tengok bantal kau basah...airmata kau kering..lepas tuh kau bangun pagi teruskan hidup senyum macam biasa.....
 
aiyak........betol ke apa aku ckp neh???

Tuesday, 28 February 2012

cuak tul aku neh

aku dah telan 8 biji ubat tahan sakit..tampal koyok  panas kat perut.. nak makn pon nak muntah balik.......tp gigih naik entry..dh cm ati aku kan...

aku nak bgthu sbb .aku baring2 tertido. terjaga .pastu termimpi suasana  neh... pastu ada mmbr post kat fb sebijik dalam mimpi aku cuma gambar orng jek x sama ...berdebar tul aku..x tahu kenapa???????? kenapa mesti gambar neh??? apa maksud ae??? cuak tul aku sekrang neh...

Monday, 27 February 2012

kalau x bole x pe keh

arghhhhhhhhhhhhhhhhh.... aku bleeding lg............ bnyk plak hari neh......... bertahan la... dah la sok semua orng x de............. jgn la buat hal...........dah telan ubat x jalan neh............. mkn ubat tahan sakit kang.. over dose plak........ doakan aku ...bertarung nyawa neh........kalau masuk ward mmg aku kena....kang......... x pe la..andai mmg lg bnyk aku indose ubat jek.. cm aritu.. aku ingat x de lg.... dia susah nak bentuk da.......... sbb aku dh bleed bnyak..mohon doa kalian.... tolong la aku teman ..sakit sangt neh

tak de kene mengena pon

cuaca ari cantik kn??? every moment of  dhua aku x lepaskan... best pg neh.. mmng melalak aku sujud td... pastu mak plak call request suh keje minta melaka..aduh mak agaknya dah rindu benar kau ngan aku kan... dri kecik aku asyik merantau tinggalkan kau... hari ni baru kau request suh keje melaka kan... aku pun nak keja melaka mak.... nak tgok mukamu, nak selalu cium mu, nak tolong memasak kat dapur warung mu.. sabar mak ae...

episode lain plak....
pg td pon aku ada perasan makcik yg urut aku..rasa nak salam nak cium tgan dia jek masa dia cabut rumput....tp orng tagh lalu lalang g kelas..so aku niat balik aku cari dia lg tp dia dah x de...dia dh cabut rumput kat tempat lain... arghhhhhhhh mane la kau g makcik..aku nak tanya khabr jek kat die.....

keh ni nk ckp pasal laen.....
x tau la nak decribe cmne....g class td ada makhluk  lalu naik motor..sambil fogging sambil lepas asap fogging  kt aku masa jalan.. pastu g klass sekali lg nak pegang pp aku..lg..weh..makhluk  neh..aghhhhhhhhhhhhhhhh.cmn eh neh?????????????

dah sok aku istiharkan cuti rehat bermula 29hb feb sehingga 4hb mac....sekian.....sesape berjimba2 nak pesan..jgn boros, jgn miang2, gatal2, foging2, g trip tuk rock keh...................hahahahahahahah

aku nak g mane??? adui aiii

kejadian yg berlaku hari tiba2 mewujudkan perasaan yg susah aku nak describe melainkan orng tuh yg lalui dalam diri die..dunno why..mungkin after today i will hate something sound ..............tp bole tak  benda yg aku nak cakapkan dalam dewan rakyat mahupon dewan parlimen  ???????????ok melampau keh permintaan...hahahahahhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa.

bila babi da tak jadi babi

hahahahaha...gara2 kamoooooo budak kecik............ semua gara2 kamoooooo..........memang fan of secret recepi...wa yg kalut babi..dah serrender bila babi da tak jd babi......

hope makcik tuh happy.... suke tgok dia .... argghhhhhhhhhhhhh nak nanges tadi sebenarnya..wa kan ratu air mata..hahahah..wat entry neh pon bergenang........ siyes  wa rasa dah tunjukan islam terbaik kat agama laen........ bole acept sebagai best freind walaupon bukan seagama..wa dah kongsi bantal, kongsi selimut, makanan, kongsi perasaan..wa memang tabik lu...siyes..antara wa ngan lu adalah 'makcik' bole sekepala la............wa mmng doa hari2 kat lu dapt jodoh orng islam walaupon lu takut orng melayu bab kawen 4 neh...n masuk islam... sbb hati lu mmng bole terima kebaikan... harap doa wa di terima...

keh makcik...wa berani naik enty neh..sbb lu x tau blog wa.. kalau tau naya wa...geng2 lu lain cincang wa lumat2... sorry wa mmng hope sgt lu convert islam... takut la plak aku enty neh... x pe allah ada kan???..
wa doa kan lu jd isteri mithali, dapat jodoh la dulu kan?? aper le banggang kau neh!!!!! oya oiii. dapt keje tetap, futher study, amik education mcm lu selalu ckp nak jd cikgu budak tadika... sweet kan lu....

keh . makcik wa lagi 22 ari  kat sini...pastuh wa dh jdi milik kerajaan malaysia...wa x tahu wa kena apa n kat mana perjalanan wa pon wa x tahu..wa cube rancang sebaik mungkin jek...........wa pon x tahu..bile dpt jumpa lu lg.. kawan dgn lu is the best moment wa rase.... sorry wa x dpt g umah lu trip neh... laen kali keh makcik..kalau ada rezeki wa memang g umah lu..tido umah lu keh..

keh ahhhh... wa lapar balik neh siyes... sakit perut dah.... cm harem perut neh...........

makcik... u rock keh.. wa underground ... kire ngam x ngam la tp bole la kan??????

Saturday, 25 February 2012

babi

Dah sekali berkumpul ..aku ingat nak sambut sekali birthday member aku.... ye la..dia pon bakal nak masuk 3 series....... tp cm neh ae????? aku semalam google...then terbaca ruangan neh... cm neh ae????? halal ke haram??? budak yg nak celerate tuh bukan islam memang sure die makan..abis aku yg dah tahu neh...nak suh kawan2 aku yg isalam bedal ke????.........aku dah balon dalam perut bpe banyak ... sejak ia mula bersiaran kat tempat kediaman aku..then  kat merata2 tempat yang aku berkelana...ya allah...mau tak terkejut babi kau kan???..ye ler semua kek yg aku makan tuh dah jd darah daging aku kot...sedangkan dalam islam kalau makan benda haram memang api neraka layaknnya...seyies weh..aku kalau bab haram memang aku serrender... kat bintulu neh pon ada air blanded kat pcm tuh pon aku tahu blander die campur ngan champange..then blende lain2 air plak...tuh dh kategori ape???? ade geng2 aku bedal jek..siap wat fatwa lagi..kalau hati kata halal bole makan..aik..kan dah nak champange...adui ai... duk kat sini aper yg aku x makan...1 lg kat ayam asia pon 50..50..tu aku mmng x pnah mkn ler..so x woried sagt..neh...secret recepi neh....korang bukak kat web Persatuan Pengguna Islam Malaysia la..
Ya Allah ampuni aku ..

Ni aku copy..korang bace la :-
Dua ramuan tersebut adalah Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder...syarikat puratos malaysia yang wat kek ni lah!!!!!!!!!!!!penemuan DNA babi dalam kek...

aku rasa dah x de ramuan laen ker??? asik2 nak campur babi..babi..memang babi tul orng yg campurkan babi...dalm makanan yg x de babi..ehh korang faham kan???? serabut tul aku cm neh...

amik ...dah berapa banyak dalam perut..aku harap buka betul la...tp kat web Persatuan Pengguna Islam Malaysia dah keluarkan neh.................. babi tul arghhhhhhhhhhhhhhh


konpem pmpuan kena tinggal kalau pgai cmneh!!!!


tuk kau bro.....hahahahahaha...

 hey im back for good no worries..keje bnyk sgt kot… member aku baru sampai kat  kat NZ wat degree..waktu skrang die kate kul 12.00… tomorrow…best la bro… performance lu baik wat keje.....lu tinggalkan aweks lu …awek lu kata kejam ..waklu…lu ignore dulu…pmpuan biase ler emo….lu kan belajar tuk tanggung die gaks…die x faham lg...sabar le brooo.wa x tau nak ckp aper..ni just aper yg kau selalu text kat aku..dah ko duk jauh..le buka mate lu, buke hati lu, buka jiwe luh keh.... n sasape ade history cm neh???? wat tu doo kan???

biasanya apabila kite tinggalkan seseorang kita akan di cop sebagai kejam and tak berhati perut serta tidak bertali pusat..dan normally,.apabila kite berada di pihak yang meninggalkan seseorang..pasti orang akan menyalahkan kite exspecially our ex..and for sure they will say that..we leave her because we have another etc so on and so forth..

but..kalu benar kau  sayang kat seseorang..kau tak kan tinggalkan dia untuk orang yang lebih baik..lebih kaya..lebih hensem or lebih bertamadun dari dia..

but..because of this..

dia berhati busuk..time kapel instint dah rasa yang dia ni manusia yg tak suci ati..i mean,time dia dengan kau..dia akan puji2 kau..and bila time dia dah berpisah ngn kau..dia akan burukkan kau depan kawan2 die..contohnya..time bersama lagi..die dah sound2 kau..pastu bile clash..tut2 kau dengar cerita tak enak tentang kau yg kuar dari mulut dia..

so bila kau dengar die badmouth tentang  kau..no wonder la hati kau rasa agak lain macam je bila ngn dia..die deserved untuk ditinggalkan

dia tak dapat menerima kau seadaanya..ya..dia memang sayang kau..tapi sayang tu sangat2 bersyarat..nak kau jadik macam tu lah..jadik macam nilah..kau plak tak bleh nak ubah dia..tapi die suka2 hati je nak ubah kau supaya jadik apa yang dia nak..

so..aku rasa dia tak cintakan kau pun..dia cintakan pantulan dirinya yang ada pada kau..so..dia deserved untuk ditinggalkan..

dia kedekut dan berkira gila ngn kau..hello dont get me wrong..kau bukan nak harta or kikis duit dia..tak kesah and tak mati pon tanpa duit dia..tapi sebagai pmpuan..aku rasa dia tak patut nak berkira..kalau first2 dating pon bayar asing2..pastu balance duit 45sen pon nak mintak sampai siap msg lagi "you tadi ade lagik kan balance 30sen kn"..
sure2 tak sampai sejam setengah lagik konfum chow chin chow..

dia sayang kau tapi asyik duk cerita or sebut tentang lelaki lain depan kau..
like " i sukelah tengok mamat tu..smart giler..hari2 i rase mcm nak stalk die"..
" eh u tau tak..pakwe kwn i hansem giler u tau..style abes"..
siyes aku rase mcm celake je kalau dapat bf yang suke sgt duk puji org lain depan kau..i just try to be honest here..tak kesahlah kite hudoh camne pon..kite ade satu perasaan bahawa kite tak suka pasangan kite selalu memuji org lain depan kita..kn??

terlalu berprasangka and tak percaya..siyes kau bosan ngn orang mcm ni..sampaikan kau nak berak pon kene bawak handphone sbb tak percaya.
kau g masjid cakap kau g clubbing(tak bleh blah contoh..haha)
pastu duk tuduh2  kau  like " u ngn pmpuan kn?kn? pempuan ade kat sebelah u kn??"..kalau 400 juta kali duk repeat benda yang sama kau  pon bleh jadik sewel...ewwwww tau tak..percaya adalah benda yg paling pentingggg dlm relationship..

dia selalu bandingkan kau ngn orang lain..
" you tau tak..ex i dulu tak pernah pon mintak duit ngn i ..u ni suke2 ati je mintak duit ngn i(padahal 2 ringgit je pon.)."..
u tau tak..ex i dulu pandai je amik hati i..u ni asyik buat i marah je.."
hello nak sgt cakap ur ex depan kau ..go and tido kat bawah ketiak dia lah yang sebok2 nak datang kat kita tu apakehel kn?

dia sayang kau tapi bersikap kasar dan panas baran
kau salah sikit..hempas pintu kereta cam nak tercabut(kereta dahlah buruk nak mampus tunggu masa nak jahanam je).. weh pmpuan mmng bnyk panas baran dari lelaki…

salah sikit je..dia tengking kau sampaikan pengsan kalau mak kau yang dengar.
Kau  salah sikit je..dia akan ckp memng bole cair taik telinge  ..kau  salah sikit je..dia marah kau macam kau  ni ketua gengster yang bunuh laki makcik dia..
pas dia marah2..pas dia tengking2.. n mintak maaf and janji tak buat lagik..pastu dia buat lagik and lagik..so if kau  tinggalkan dia..dia really deserved it kn??

dia sayang kau..kau  sayang dia..tapi keluarga kau  tak suka dia...keluarga kau tak boleh terima dia..keluarga kau tak restu..so nak tak nak..kau harus tinggalkan dia sebab sebelum kahwin..family adalah segala2nya bagi kau...kau  hanya akan bersama orang yang mak aku restu dan suka je..

kau sayang dia..dia sayang kau ..tapi keadaan yang tidak membolehkan kau bersama dia..maybe dengan bersama dia..kau  akan melukakan hati banyak orang..dengan bersama dia..keadaan menjadi semakin worse and worse.dengan bersama dia..akan banyak airmata yang gugur dan dengan bersama dia samalah seperti kau  memberi derita pada orang lain..nak tak nak..kau  terpaksa mengalah dan bekorban bukan kerana kau  tak nak kat dia..tapi kau  tak nak keadaan makin teruk apabila kau  bersama dia..( neh mmng pnah jd real insiden kat bilik aku..ayat mmng sejibik..tp lelaki tuh yg bg kat pmpuan tuh..terbalik plak.bilik aku mmng sarang putus kasih sayang last2 bilik aku jd pembentungan air  mate kan.. x pe la.as long aku keep rahsia siapa korang aku dah berjaya kottt)…bab ni jek la… aku cuak giler budak2 skrunk ni bile minta carpel cm air sirap nak putus cm air sejuk jek..( ni peribahasa aku keh............)!!!!

so..kadang2..setiap hubungan yang berakhir..pasti akan ade sebab disebaliknya...tak semua orang yang tinggalkan orang lain tu jahat dan kejam..kadang2 setiap orang ada sebab yang tersendiri kenapa dia buat camtu..

so pmpuan2  diluar sane ...kalau u all tak nak one day orang yg u all sayang tinggalkan korang..pandai2lah korang..(reminder for myself gak)..takot gakss kan??? x pe... zaman mude mudi mak dh berlalu…wah…sedapkan ati neh..

and please..everytime kite ditinggalkan..please dont fully blame others..maybe kite pon turut sama bersalah dalam urusan tinggal meninggalkan itu..

harap maklum..:)

p/s: eh tibe2 rase mcm gambar candid kat atas tu comel giler kn?i mean scenery diee..anyone agree? Hahahahahaha…..

Thanks for reading this..

Friday, 24 February 2012

jumpe kau lg nanti

Dia    - Slm long.da grk
Aku   - Ko naik flight kul bpe..negara mana start?
Dia    - Naik mas.ne ontheway g sana klia.flight kol 3.30 ne..turun sngapore.kapal kat sane da.
Aku   - Ko elok2 ngah..pastu ko g mana plak?
Dia    - Yup..mcm sdh le nak g. xpuas dok darat lg... emmm.ingat blk kali ne nk ambl lesen lory la...long..apa
            senang 6nti.
Aku   - x pr la ko kan cri rezeki tolong mak, abah , adik2...ko keje betul2 ngah..jgn panas baran..ni kat tmpat
            orng..bukan malaysia.
Dia    - x tahu lg kapal masuk mana....ok2 insyallah..mungkin jln same tmpat mungkin x

p/s- ngah, aku tahu ko baca blog aku even ko x follow..... fazrin, selalu ckp..aku  selalu nasihat kau sbb aku sayang kau... korang adik lelaki aku..jgn susah kan hati  mak dan abah lg..keh...mcmne pon orng buat ko kau control panas baran kau..neh negara orng..sgt2 jauh n adat diaorang x same ngan kite...bila kau berlabuh kau jgn terpengaruh kat sane... satu lgi kapal ko tu kapal chemical...so sentiasa hati2...kali neh aku x dpt jumpa ko..bulan lepas jek.... kau baca la surah yg kau tahu bila kau berhadapan lanun kat laut.... apa mak abah pesan ko ingat ngah..keh..aku sentiasa dokan dan sayang adik2 aku..walau aku duk mana pon..aku belajar tinggi tuk korang..tuk aku tolong korang x sekarang pon akan datang..cm aku selalu ckp kat kau....ingat ngah...solat jgn tinggal, kalau x sempat ko qada' ngah...

keh arrr.ku x de nak ckp ape..kau msj aku td pon tibe2 .. sbb ko kata nak berangkat pas aku balik..so ni jek la tinggal artifak aku tuk kau baca2... dah aarrr..nnti apa2 call aku text aku cm biase...
jaga diri keh... jumpa lgi..chow

musim

Alkisah..punye le mak tgah  kekenyangan..ye la.. mak makan 8 buku roti nak oiii...hari neh...  mana mak x sengkak perut....budak corse mak  dtng bilik mak... meluahkan perasaan terhadap sorang minah neh... dolo2 minah nie hot la smpai di anugerahkan paling hapenning, paling sempoi mase malam tuh... mesti ader dapt teka kan.. bla..bla..bla..bla... tapi semakin hari semakin nampak true colour die..so mak x hairan la kan..ala mak cm pemerhati bebas la.. cm beli tikam2 ke..magnum ke..toto ke... da ma chai ke kan.... tembak kadang mengena dan kdang2 x mengene pon...dan ade lar budak tuh rapat ngan mak pon sekarang neh  die pangkah gak..ntah nape dulu die nagn budak tuh mmng giler baik..makn keluar selalu.. ( ader dapat teka ke ngomongan mak neh)?????? takot mak nehhh

tp tu ler apabile mak diambang tue kertu mak bole menilai perasaan, emosi, atau mood seseorng through percakapan, melalui msj or status or blala...mak mmg expert bab2 ni...emm mak bpe kali kena kan... tp mak bole tipu hati kecewe mak bile some one buat cmtuh...mak bole sape lg orng tuh, bole kongsi mkn, bole kongsi senyum lg, text msj cm biase lg..bole lg sape..lgi bukan mak kata mak baik..tp mak x suke cri gadoh n x suke masam2 muke.... mengalah ..walaupun degan orng lbey mude dr mak..x salah... walaupon  tahap hati mak luke giler time tuhtoreh x berdarau ...hahahah amik kau peribahasa mak...tp dalam bab neh mmber corse mak ni tahap sentap... bukan soarang dua dtng mngadu..n datng bilik mak.... disbb kan die bdak laen ngan kwan baek dia bermusuh..nak kata bdak tuh  fire stone mak x beran la kan.mak bukan nujum..just pemerhati jek..mak nak jd stalker x mahir plak bab2 neh...tuh serah pd yg pakar dn expert jek hohoho...

so.. melalui cerita2 mereka neh..budak neh jenis MUSIM....sem ni ngan orng neh..sem  dpan ngan orng laen..n waktu paling ketara bile nak exam die akan cri orng2 tahap IQ melintang menegak..emmm pling ketara bile tersepit, terkepit, terlekat, cri mber budak yg dtng neh....tp skrunk tahap crictical mnyebabkan ada spesies kwan baik sdang diambang kemusnahan disbbkan die..cm citer drama plak diaorng ni diambang2 bulan nak hbis neh..

cm neh la..mak bukan pisiologi... d sbbkan mak neh orng2 berkecuali..dr segi umor, dr segi status, dr segi apa2 lahh...mak bole masok ngan semua orng..sbb mak  nak bnyk doa nnti bile mak  mati nanti..dn mak makan garam bnyak..patotlah darah tinggi????.......... bukan lah... kau fikir la kan mak pon dh setengah abad.......kalau mak  memilih kawan apa mak dpt ??? kan silaturahim.. kalau korang x sependapat same ngan mak no hal...mak ni fikiran mak yg berkarat neh...kehhh....tp pilh la...jgn dia buat x elok kau pon same nak wat.. korang kan pempuan...so jaga la...mana yg baik, yg buruk..fikir elok2..otak kite kecik keh..yg x penting kau buang tepi.......so mak  harap  kau layan jek pgai die.. kau x rugi pon..sbb kalau kau ikot pgai die kau pon same cm die bermusim2 kan????? jgn ko bazirkan air mata sbb die selalu..menangis bole..mak x kata salah menangis tuh sbb mak pon suke menangis... sbb tuk kau redakan emosi kau..tp kau ada akal kan agak2 lah..

keh..sekian...mak dh penat update entry neh.... mnggu dpan lg mak free..byk cerita mak nak sampaikan....... n nnti mak blogwalking ae..yg x tinggal jejak mak malas nak cari2..mak penat nak oiiiii.

Thursday, 23 February 2012

jangan tiru keh

hahahahaha.....memang heaven kan...sedang hati kau menguncup..tibe 2 kau bole golak bosar...golak boleh tp jgn cm antu teetek jp la tersampok lak... aku x tahu nk describe cmneh th lawak tolll lah ni...aku google benda yg aku nak cari terjumpe neh....

Safety First!!!!! moga makcik neh di kurniakan ganjaran atas ke SABARan dlm prepare sambal belacan yg best!!! dan umphhhhhhhhhhh!!! tp jgn tiru keh.....



mati kurang oksigen la mak cik ni karang..blander jer sambal belacan tu

hopelessheartless

keadaan kadangkala buat kita tak ade pilihan apabila tak ada sorang pon akan faham kamu....time tu rase macam hopeless sangat...lepas tu kamu terpaksa pujuk diri kamu tanpa mengharapkan sesiapa...

Dan prosess memujuk diri sendiri itu aku tafsirkan sebagai prosess untuk kau train diri kau jadi heartless.....aku semakin berjaya kot, so u should try..eh ape?da try?



Sometimes ape yang berlaku dalam hidup kite buat kite jadi heartless..lets imagine...in life,there are so many bad things happened....and yes!we do have choices to let our family,friends, or someone closed  to listen to...but how if we don't have that choices at all?

At last, we stay away..keep it alone and cried....after some more days...we are back to our normal happy faces...but,what happens to your heart?is it back to the normal condition or it full of scars? (Unanswered question rite?)


Good for u...smile..=)


faithfully o.o.o

nota kaki


dear penulis,
ye kamu yang sedang menulis..

macam mana Allah nak makbulkan doa kamu,
sedangkan kamu hamba yang ingkar lagi bongkak...
bahagia itu datang dan pergi kerana turun naiknya iman kamu.....
bahagia itu siapa yang beri?
bahagia itu siapa yang ambil kembali?
kamu percaya tak yang kamu tak kan bahagia,
apabila kamu tidak kejar cintaNya....

padan muka kamu.
padan muka kamu.
padan muka kamu.
padan muka kamu.

kamu, ini nota kecil untuk kamu yang besar isi tersiratnya.
kamu jangan buat-buat bodoh tak faham.
ye, untuk kamu la yang menulis ni..siapa lagi.

ada masa kita enjoy..ada masa kita menangis..ada masa kita marah...ada masa kita banyak duit...ada masa kita ramai kawan...ada masa kita meratapi...ada masa kita berlari jauh....ada masa kita jatuh terduduk......ada masa kita tak update blog berhari hari..ada masa kit update blog sehari dua kali....whatever.

ada banyak sangat...
sangat banyak...
sampai aku fikir dua tiga kali...
perlu ke tak untuk aku terus menulis cerita cerita itu disini....

chow arrrrrr... 

Wednesday, 22 February 2012

unbelive


ini pendapat aku..bagi aku lelaki omputeh ni majoriti dah tak virgin...kalau ada yang virgin pon mesti yang tak hot dimata awek omputeh,tak pon yang cacat mental mahupun fizikal (diorang kan mostly pentingkan rupa)...setuju?...bagi mereka ****adalah keperluan dan tak semestinya kene jadik wife dulu baru bleh buat ****.itu mereka punya cara hidup...kita orang islam??(jangan nak buat buat tak tau)..so aku baru lepas tengok sebuah rancangan realiti tv kat youtube..ni yang diberi nama "dating in the dark"..mesti ade yang penah tengok.aku macam malas nak citer kronologi cam mane rancangan ni berfungsi, tapi demi untuk sesape yang malas nak pegi google tapi rajin baca blog ni, aku cerita lah jugak eh.

tersebut lah kisah..rancangan ni ada 3 orang peserta lelaki dan 3 perempuan...so memula sekali diorang akan kenalkan diri dalam satu bilik gelap secara beramai...semua benda pon berlaku dalam bilik gelap..lepas tu tiba plak mase untuk dating berdua...semua orang akan dapat chances untuk dating dengan semua peserta yang ada...bilik gelap tu camera bleh nampak diorang punye aksi and record conversation


bukan setakat borak, nanti adalah side activities yang boleh buat diorang fikir characteristic memasing.contoh cam tengok apa isi dalam kereta setiap individu...tengok toiletries ke...banyak lah kengkadang berubah-ubah side activities ni. so back to the topic, ada seorang peserta ni nama die LISA, cun lah jugak,sexy dan tak virgin. dijadikan citer, after all the conversation dalam dark room tu...die ngan sorang mamat ni name die aku letak JOHNY (sebab dah lupe) cam attached la to each other..johny ni hot satu hal,charming,baik, motivational speaker, kuat agama sebab dalam kereta siap ada CD bible dan paling buat aku terkejut dia ngaku kat lisa yang "die ni virgin"..."i was like OMG.....!",kata lisa...dan aku yang tengah tengok ni pon teros follow gak lisa ni punye terkejut..so kesimpulan yang leh aku cakap, johny ni kalau islam, mesti setanding dengan doktor fadhilah kamsah (part hot tolak tepi,bukan nak kate DFK tu tak hot,tapi kang nampak cam aku usha laki orang plak...oh no).

ini johny..hot tak?hot tak?(awek-awek tengok sekali je cukup ok)
 

nak continue lagi pasal johny, mase citer pasal virgin...johny ni cakap lah die tak nak buat seks ngan perempuan sebab die nak simpan untuk sorang perempuan yang akan kawen ngan die...yang die betul-betul sayang..and die kate lagi kat lisa.."on my first night,i will tell her that i'm a virgin and i keep that just to be with her"....lisa masa dalam dark room tu cam terkejut la muke die sebab die kate die tak penah dengar ade lelaki cakap macam tu..and die ngaku lah die tak virgin...aku yang tengah tengok ni terus je rasa cam nak tarik je si johny ni terus masuk islam pon ada..dan lepas tu apa kate u jemput datang jumpe mak abah i?(erk,tibe)....lepas tu lisa tanya la, "tak kesah ke i dah tak virgin??dan i seorang yang more to sexuality?"...johny cakap "everybody did mistakes...and i don't judge people who i met today based on their pasts"....baik kan johny? 

lisa yg baju putih tuh.....





bla bla bla...dijadikan cerita di akhir rancangan,semua couple setuju dengan pasangan yang mereka rasa suka dan serasi..tapi johny ambil keputusan untuk tidak memilih lisa dengan reason "she is a sexuality person, and straightly speaking i'm not",kata johny.....tapi aku rasa johny ni tak nak si lisa ni dan pikir 4,5 kali  maybe sebab die tengok lisa ni macam sosial je...and aku rasa die cam jenis carik pompuan-pompuan ala-ala kampung...maybe kalau lisa ni virgin dan tak sosial sangat maybe johny da setuju..sebab johny cakap lisa cantik dan perfect dimata die...

so abang or adik johny aku x tahu la ko ngan aku sape tue kan , unbelievable that you are still a virgin. (abang?uwek)
all the best in your life..kalau ada jodoh kita akan jumpa nanti..hahahahaha..memang nak kena pelangkung aku neh..(^_^).

p/s: kesimpulan, tak semua omputeh tak virgin before kawen dan tak semua orang islam itu...??(sambung sendiri)..ape pon, pintu taubat selalu terbukak untuk kita...cuma tinggal kita nampak ke tak betapa besarnya kasih sayang Allah kat hamba-hamba dia.....