Friday, 11 May 2012

aper ade ngan pointer

aiiiiiiiiiiii

sepatutnya aku ader seminar...ni ari...tp boss aku suh x yah g...horeyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!
dpt aku menternak lemak.....kononnya...la...x pun..pepagi bute aku dah berjoging 5 round padag bola tuk stamina nak kayuh basikal lg tampin- jelebu-tampin ...almost 150km....sejak 2 menjak masuk geng belia niey...tp x lame lg umur belia 15-30 tahun jek...dipanggil belia....tp umur cm aku nak panggi paer??? golongan pertengahan????

welll..tujuan kali nie entry aku nak citer pasal pointer memointer.....emmmmmm...wat pertama kali aku rase down jap tgok result...tetiba air mate aku mengalir sgt laju....bole plak aku x ucap syukur..pd hal..walaupon aku x senarai Dekan...sepatutnya aku bangga...dgn usaha aku...dlm kelas ujian x pnah aku meniru....dan aku bukan penghafal yag tegar.....membaca semalam je dgn layan rock kapak tiap2 kali membaca Allah bagi 3.7xxx...so bukan Dekan la kan.... tp hari ni hubby aku ckp apa ader pd pointer...yg dpt Dekan bukan bgus sagt pun ...Allah nak bg aku rezeki lg bnyk mungkin tempat lain..dn sepatutnya ku x nak menyangka buruk pd Allah.Pepagi td ada hamba Allah mesj aku tnya resepi wat cxxxxx, tp dlm pd tuh dia tnya result aku..pd hal mmeng dia dapat Dekan first time...so aku x heran lah manusia ni if dpt sesuatu yg bgus...nak tnya orng laen dpt bpe...so hubby aku ckp apa guna aku wat solat Dhua, baca surah Al-waqiah hari2, bgun solat malam tp x percaya rezeki pada Allah... pehhhhhhhhhhh..kurang sikit rasa sedih  yg x masuk akal....

Aku malas nak komen kat FB...n just baca status2 orng...so mmg dr dulu aku target nak sambung tempat lama... orng semua nak g Serdang...tp aku masih nak wat tempat lama..mungkin aku selesa, mungkin aku rasa senang jumpa lec..senang wat hal sendiri dn paling sesuai aku bukan suka menjadi tumpuan....

So sape kate aku lemau... since aku balik mengecat...setiap Friday aku g Karok Jamban ngan bos JJ aku pas die solat, pehhh muke mmg jambu...sore wooo lg jambu....boleh joint Persatuan CylinG,  Khemah kat Endau Rompin ....., G langkawi dgn Cycling Team wat Program kat sana......seee....kat tempat aku belajar mungkin ingat aku x bole bercampur...so masing3 cari geng3 g wat program n mmng nama aku akan cicir la...sbb kononnya x hapenning...well tgok now sape yg hapening aku mengcecat mcm biasa n syukur sesagt... even aku bukan tahu bawa motor so apa bangga sgt kalau kau tahu bawa motor...aku taw bawa jet aper...tuh la kena mengecat lebih lama kat KB ohhh noooooooo.nak further okeyh n ...nape geng2 belia bole accept aku??? sampai abng Malaysia ....hahahaha....Cycling Malaysia pon joint aour program  coool kan ....sbb diorang dah lame expose even aku ni nmpk  mcm kucing tempatan but sebenranya aku x nak tunjuk kan tempat belajar aku...so orng mudah menafsir...seeeee manusia.... so same gak ngan pointer....dapat Dekan bukan bermakna ko sesangat bagus.....ramai kat luar dah tunjukkan...hanya segelintir yg masih minda bawah sedar....emmmm manusia2.........
malas nak ckp kang laen jd

tahnks for reading anynomous.............


Thursday, 10 May 2012

mengecat lagi

aku rase mmng sesuwei tugas aku peyimpan mohor2 besar......giler arrr....bos baru aku punye la jambu...abng jj...hahahahahaha...siap boleh tnya kt pegawai laen aku dah kawen lom...aloooooooooooo...dalm data i mareid okeyh.....
jujur aku katakan aku menghitung bulan...insyallah izin Allah bulan 6 aku jd oks ( org kaya sementara)...hahahahahaha....bole settel utang n g sambung belajar...aku x kisah orng kata universiti bukan fuyoooo yg dpt...yup...mmg aku harap biar aku dpt balik semula...biar aku dpt lihat jejak2 yg aku pnah tinggalkan segala hingus, kahak...yekkkkkkk!!!!!!!!!
penat aku lg sebenarnya arituh aku masuk kayuhan silaturahim....gile bebe...5 orng jek pmpuan kayuh brbanding 200 lelaki   teroor tak??? riak plak makcik neh....abng malaysia siap tolak aku lg......waaaaaaaaa.waaaaaaaaaaa...sbb x bole naik bukit putus.
mengikut kalendar bos aku bln 6, aku kena trip kat hutan  endau rompin...mampos kau...mak nak kena g...
pastuh kayuhan silaturahim kt langkawi plk...aik??? motif??? aku PA ke atau sprinter basikal GIANT or basik fixie???????
motif??????
bole bla...n chow...

p/s: nnti aku upload gambar baek punye.......lorrrrrrrrr




Monday, 7 May 2012

ni keje cat

pepagi aku dah basuh jamban, basuh bilik air.....nak kata aku cleaner???? bole gak...nak kata aku pa??? bole gak.....x pasal2 aku kena buang ulat yg berlonggok2 dalam bakul sampah...ni sume sise2 pgawai2 kesayangan bos aku la makan x buang...since ber ari simpan...ko fikir3..??? sape nak buat???? yg laen wat cun jek la...so aku lerr pengecat yg baru masuk mengect kena bersihkan... da la aku takut ulat2...aku yg kena bersihkan...pastuh boleh ckp aku busuk lg............adui aiii....
aku tiap ari kira masa coz aku miss taht day...that places even..bukan 98 orng yg bakal ade...but aku bole kenang tapak kaki diorang penah ada satu ketika dulu.....

Monday, 30 April 2012

cukup kah??? its enough????

Assalamualaikum...lama ke aku x berpunjangga???? ya la kan aku mengecat dah...but im really2 rindu sgt kenangan almost 3 tahun kat sana...aku rindu..kenangan, aku rindu gelak tawa, aku rindu di khianati, aku rindu kwn2 aku, aku rindu lepak bilik seseorang yg aku suka tido bilik dia even dia bukan seagama dgan aku...tp u know wat....aku tenang dgan dia, aku rasa safe jalan dgan dia, aku ada keberanian dgan dia....fuhhhhhhh...........aku rindu berbual2 ngan si ketot...arghhhhhhhh, aku rindu mengacau , tp semua tuh kenangan..........dpt kah aku ulang semula????? disana...dgn orng2 yg sama? sgt2 mustahil kan????? tp itulah kehidupan.... aku telan walaupun tak tertelan......

well..aku cuma nak ckp apa yg telah berlalu sepanjang aku dh x jd student.....dan apa yg terjadi membuatkan aku nak jd student semula..........ttng manusia disekeliling aku...

baik kah kite sebenarnya?

kite bersembahyang 5 waktu..beribadat siang dan malam tetapi kite tidak pernah mahu berbakti kepada saudara seislam kite yang sedang dalam kesusahan..baik kah kite sebenarnya?

kite tidak pernah mengumpat tentang dia tetapi setiapkali kite mendengar orang bercakap sesuatu yang buruk tentang dia..dalam hati kite turut mengeji dan memandang rendah pada dia..baikkah kita?

kite seorang yang alim dari segi ibadatnya..dari segi pakaiannya..kite mungkin ke mekah berkali kali..khatam quran berkali kali..tetapi bila kite melihat seorang yang JAHAT pada dulunya telah menjadi BAIK..kemudian kite berkata seperti  "ala..dulu dia bukan baik mcm ni..dulu dia kaki perempuan..dulu dia penipu..dulu dia banduan"...dengan amalan yang kite buat..dengan perbuatan kita..baikkah kita?

kite memberi nasihat kepada kawan kite..dah lah..jangan percaya pada seseorang yang hipokrit mcm tu..kau jangan berkawan dengan orang yang macam tu..kalau aku jadi kau..dari awal2 lagi aku tak kan berkawan dengan orang yang macam tu..sedangkan kite tahu..kite pon ORANG yang mcm tu dengan kawan kite..baikkah kita?

kite sentiasa menjadi pendengar yang baik kepada seseorang..kita ade disaat suka dan duka mereka..kita dengar tangisan mereka..kite dengar cerita mereka..tapi dalam hati kite mengutuk mereka..bosan betul lah aku dengar masalah dia..ishh kalau tak kerana nak bodek..tak kuasa aku nak melayan...baik kah kite?

kite sentiasa merasakan kite adalah yang terbaik..yang bagus..yang baik.
kite sentiasakan merasakan orang lain tidak baik..low class..
walau hakikatnya kite memang terbaik..dab orang itu memang terburuk,,namun..cukup baikkah kita??


"Bila melihat org2 jahil, anggaplah dia lebih mulia daripada kita kerana kejahilannya itu, sedangkan kita yg berilmu dan berakal ini pun sering bergelumang dengan dosa.

"Seandainya berjumpa dgn org2 jahat, janganlah menganggap kita lebih mulia darinya, sebaliknya anggaplah dia akan bertaubat dan memohon keampunan dari Allah S.W.t. dimasa tuanya. -imam al ghazali..

................ makanya..hati jangan cepat menghakimi..:)

Wednesday, 18 April 2012

bagi aku ruang bernafas.

masa berlalu dengan begitu pantas..
semua nya seakan terkejar-kejar, bagai tiada ruang untuk bernafas..

letih, lesu, merungut, dan kadangkala timbul rasa tiada apa yang benar,
membawa kami jauh dari rasa tidak bersyukur itu,
kesihan kudrat kami, tetapi lebih kasihan pada usaha sia-sia mereka,
kadangkala lucu, kadangkala rasa begitu simpati,
mereka seakan buta,
mereka cakap kosong,
mereka berpura seakan tahu segalanya,
hakikat sebenar, mereka tiada apa, mungkin?

itu mungkin persepsi kami,
mengapa mungkin?
kerana mereka angkuh, lalu menolak kami jauh.

pandang ke hadapan,
mencari apa sebenarnya yang dicari,
menuju ke arah satu persoalan apa sebenanrnya yang dituju,
adakah saat ini semua nya sedang berjenaka,
tiada akal waras yang sebenar benarnya,
letih, sempit rasanya, berikan sedikit ruang untuk bernafas lega.

tapi masih tiada,
tetap berada pada tahap lama,
bukan semua orang ada kuasa,
percayalah ini semua tak kan kemana,
berikan sedikit nafas, jangan kau kaut semuanya.

Friday, 6 April 2012

remember!!! iman tak kan dapat di warisi

 it seems..to bz...dh start keje rupenya..mmg penaja x belas kasihan dgan aku kan.. mmng perah tenaga betul2....n u guys..fikir almost 3 years rehat sakan..n wana to start keje sunguh2 la tension... kena tggu line up for upgrade pangkat..it seem like mcm haram taw tak ngan watak2 manusia...so its gona be aku ingin2..terigin2 tuk sambung my bach back..wat eva orng ckp......as long kalu aku dpt peluang ann gonna be there back...seems like miss it already...

did u guys aware??...yang iman itu tak dapat diwarisi??anak yang baik bukan semestinya dilahirkan oleh ibubapa yang baik dan bertaqwa juga..
dan ibubapa yang mempunyai nama yang baik tidak semestinya melahirkan anak yang baik..

bagi aku...semuanya terpulang pada seseorang..pada macammana dia insaf dan sedar akan siapa dirinya..tidak selamanya manusia yang jahat itu selamanya jahat..dan tidak semua yang alim itu mati dalam iman..

yang merempit kat jalan belum tentu tak sembahyang..belum tentu jahat..dan yang kerja kat office pangkat tinggi tinggi..belum tentu sembahyang dan tak buat kejahatan??bukan aku nak sokong mende yang tak baik..cume nak cakap..penilaian kite sentiasa lemah dan salah..

jangan hanya dia anak seorang ustaz..ataupun dia seorang yang disegani..kite memandang dia seperti malaikat dan merasakan hanya dia yg layak berbicara tentang sesuatu perkara..tentang agama..jangan kerana hanya dia anak yang ibunya tidak bertudung..ayahnya tidak kemasjid..kite merasakan dia tidak layak bercakap tentang iman dan kebaikan...

aku sendiri tidak faham..kenapa manusia suka sangat menghina seseorang yang lain.menyebut-nyebut keburukkannya..mempersoalkan siapa keturunannya..kerana kalau kite sendirinya seorang insan yang baik dan berhati bersih..walau macammana pon seseorang itu..kite cuba untuk tidak menyakitinya...

bangga sangatkah mempunyai ibubapa yang bertaqwa..yang sentiasa bersedekah?yang alim??sehingga kita merasakan anak-anak yang dilahirkan dijalanan itu hina?anak2 yang mempunyai ibubapa bermasalah itu hina??hina seseorang itu bukan pada keturunannya..hina seseorang itu pada imannya..mempunyai ibubapa yang alim..satu anugerah dimana kite mungkin dapat mencontohi mereka..bukan sesuatu untuk dibangga banggakan..katakanlah kite mempunyai ibubapa yang bermasalah..anggaplah itu satu ujian yang Allah berikan kepada kite..semoga dengan banyaknya Ujian yang Allah beri..DIA akan lebih berbelas kasihan dan mengasihani kita..

iman itu sesuatu yang dicari..dipupuk sehari demi sehari..di usahakan oleh diri sendiri..ia memang tidak akan dan tidak pernah dapat diwarisi...
aku memang tidak layak untuk bercakap tentang baikburuknya seseorang..tapi aku yakin..manusia tidak sempurna..Allah yang menjadikan kita tahu kat mana KELEMAHAN kita..Dia tahu yang kite ni lemah selemahnya...jadi..kite jangan putus2 berdoa semoga kite termasuk dikalangan orang-orang yang diberi Taufiq dan Hidayahnya...
kadang2 kite tahu benda tu salah..tidak betul..tapi kite tiada kekuatan untuk melakukannya..maka..mintalah Kekuatan DariNYA..

ingat sayang...
iman itu datang dari dalam diri kite..bukan dari keturunan kita..:)

YANG BAIK DARI ALLAH..YANG BURUK DARI KELEMAHAN SAYA SENDIRI..


thanks for reading this

Saturday, 24 March 2012

baik pulih hatimu sendiri

since balik dah bpe ariii neh..aku mmng x update...
tp sok semua click2 aku bercuti di negeri aku akan semua pulang ke negeri masing2
so aku back to normal life........setiap perpisahan adalah wajib bg setiap insan...sama ada cepat atau lambat untuk  itu....

fuhhhhhhhhhhhhhhh.........
fuhhhhhhhhhhhhhhh.........
arghhhhhhhhhhhhhh........
arghhhhhhhhhhhhhh.......

setelah aku mengumpulkan semua kekuatan rasa dalam hati....
kena terima hakikat.......apa jua adalah cart flow by ALLAH........

n what??? result spm dah kluar.........

apa yg aku nak gtau kat korang..kepada spesis2 yang mcm aku ni..jangan sedih and down bile orang kritik kite..aku lagi teruk kena..kaw2..even lectures sendiri pon kaw2 kritik.
tapi kite tak pandai dari satu segi..tak bermakna kite bodoh giler kat semua segi..
and u know what..ade je orang kg ..tak sekolah tinggi pon....dia kerja biasa2 je..tapi dia usaha buat bisnes itu lah..inilah..tapi gaji dia???berkali kali ganda dari yg lepasan tinggi??Tuhan tu maha adil..Dia bagi apa yang kite nak dari Dia..

bagi aku..setiap orang ade target dia..orang yang belajar bersungguh-sungguh..dapat result bagus..dia pasti ade target dia..and orang yang tak belajar bersunguh-sungguh..banyak kali fail..dia pon ade target dia..jgn pandang rendah pada kemampuan orang lain sebab masing2 ade target nak dicapai..kalau bukan dengan akademik..maybe dengan cara lain..

so?atas alasan apa kite mahu bersedih sbb spm kite gagal?sbb university tak terima kite?sebab pointer kite rendah?sebab kite just kerja kerani je bukan doktor,lawyer, arkitek etc..atas sebab apa??kalau kite percaya pada Allah yg memberi rezeki dan kejayaan pada kite..insyallah..kite pasti akan berjaya..walau cara kite mungkin lambat dari orang lain..cara kite mungkin tak sama dengan orang lain tapi selagi kite ade usaha..selagi kite berdoa..jalan untuk kite pasti ada..



dont cry..be positive..
failure doesnt mean u are a failure..
it does mean u havent succeed yet..
failure doesnt mean u dont have it..
it does mean u have to do something in a different way!!


Selamat Berjaya:)

Tuesday, 20 March 2012

entry grand final tuk 'anak singa'


Tak tahu nak update mcmne rasanya. banyak sangat perkara yang berlaku tapi tak tau nak start tulis dari mana. dan end up dengan tak tahu nak tulis. lalu tak tulis lah apa-apa.

kalaulah hari ini ada lebih dari berjuta-juta manusia dalam dunia ni sedang rasa sangat happy, mungkin salah seorang dari mereka itu adalah aku... tp aku tengah sangat2 susah hati… aku x nak kerje jawatan lama, tempat yg same…wehyy aku sgt runsing neh…kepalah penaja x pernah amik tahu hati, jiwa, jantung aku???

aku dah habis exam….dan back to normal pas neh as “pengecat bangunan kerajaan”

akhirnya tibalah masa aku akan ucapkan selamat tinggal pada tanah Bintulu ini.
terima kasih menumpangkan aku untuk 3 tahun ini.
ajar aku banyak perkara, bagi aku airmata, bagi aku ketawa, juga bagi aku kekuatan.

tak tahu nak tulis apa ni.
syukur kehadrat Illahi.
                
3 tahun bersama kau Bintulu, mungkin bakal buat aku merindui kau sehingga akhir hayat aku.

Alhamdulillah.

21/3/2012

umpama mencatat satu sejarah terpenting buat aku...sesuatu telah berlaku pada tarikh ini..sesuatu yang aku mohon tidak akan berulang lagi dalam perjalanan hidup aku....manusia seperti aku, terlalu banyak kekurangan.... peristiwa yang berlaku pada tarikh itu mampu mengundang airmata tanpa dapat disekat..perpisahan..tp itu wajib bg setiap insane…

semoga kejadian pada tarikh itu mengajar sesuatu.
semoga kejadian pada tarikh itu memberi hikmah terbaik.
dan yang paling penting, aku tidak mahu ia berulang berpisahan.

sedih apabila teringat kembali.
tapi itu bukan yang kita mahu.

semoga perpisahan kali ini, mengajar kita berfikir lebih jauh dan mendalam sebelum bertindak terhadap sesuatu.mematang kan kita, kejauhan Bintulu, semenanjung ini...bakal mengajar kita menghargai setiap detik dengan sepenuh hati...terima seadanya...bersyukur dengan apa yang kita miliki...

hi semenanjung, selamat bertemu kembali..
tinggal cuma 1 malam lagi aku di tanah Bintulu ini..


kepada dak DPT ;- terima kasih atas penerimaan kalian menerima geng2 tua , neh dalam linkungan umur kalian, walaupun pada mulanya sangat2 susah nak tempuhi, terima kasih atas segala2nya…air mata, senyuman, pahit manis 

Kepada budak kecik@ 0rang tua @ pakcik :- ( kalau baca entry neh..n rase dia adalah budak kecik)hahahaha…
Lately  kam0 bnyak masalah …sabarla…ada hikmah yg tersembunyi..pasti ade..Cuma cepat dan lambat….secara x langsung mematangkan kam0 ..so bersyukur sbb ade masalah kam0 ingat pencipta..kan….
Terima kasih sudi menjadikan makcik neh penyimpan mohor besar kamo, pilihan siaran kamo, terima kasih percaya makcik neh, sudi menjaga jap makcik neh, keh…
Orng tua :- Jika kamo further study mana2 ..or kerja..atau pun kawen ke, tunang ke ..aper ker….kamo bole lg buka siaran tertunda kat makcik..jgn risau insyallah makcik masih cm dulu, well tp  kalu kamoo dah ada branch baru nak buka siaran radio kamo bole gaks la kan.. makcik nanti jadila radio buruk…hahahahahaha…pilihan yg akan memilih bersiaran..pendengar hanya mendengar jek… makcik ingat kamo keh..thanks tuk semua.n makcik minta ampun maaf apa jua kesilapan makcik, kata2 makcik, sikap makcik yg membuat hati kamo menjadi hati ayam…hahahahahaha.
Kalu fogging selalu, bukan x bole.. tp kurangkan la….semua atas diri kam0, kalu bole jgn  tumbuk2 lg, n kalu bole jgn wat mcm dulu lg..fogging dapt sakit hati,tumbuk sakit tangan, muke ketat jd tua sebelum waktunya..hahahaha…budak kecik…..bukan semua orng same ngan kite, keh.. dn bukan semua orng bole faham kite.. makcik sendiri nak faham kamo pun makcik ambik mase tuk faham budak kecik, n air mate makcik tumpah  x usah lah ckp… tp makcik dh pandai skrunk kenal sape budak kecik@ org tua@ rambut trojen@ pakcik…best tak nama baru???? Suke2 makcik jek kan???? Wateva…
Perangai kam0 berubah bukan disebabkan kawan2 yg jahat or baik… kam0 bersangka baik pd semua orng jek keyh…mungkin gak sbb masalah yg kam0 hadapi, mcm2 kan…dgn manusia yg mencari apabila diperlukan..buang mcm sampah apabila x nak, dpn baik n belakang buat cm taik..n satu kat sini adalah buatlah baik mcmne pon manusia x pnah menghargai even sebesar hama…dn kat sini sgt mementingkan diri sendiri..kan…bila kite ada masalah sorng2 la kite selesaikan..kalu tnya pon sekadar tanya jek … x pon terus blame orng tuh tnya tahu yg sebnar… tp neh dah lepas..semua tuh 3 tahun yg lepas… akan dtng x tahu lg..tp even terjadi lgi kam0 dh makin pandai kemudi emosi kamu dan akan makin berjaya..trust me keyh….
Mungkin makcik x kenal kam0 tp makcik sgt mengenali pgai kamo..makcik tahu bila kam0 happy, bila kam0 fake happy, bila kam0 baran, bila kamo x nak d ganggu , bila kam0 stressssssss!!!!..hahaha.., bila kam0 poket kembung..bila poket kam0 kempis…
tak…kadang 2 makcik susah faham kam0…. kadang kam0 lain..so makcik terpaksa mencari cara lain tuk faham dgn kam0 kerana mmng sikap kam0 yg x menentu…adui aii budak kecik..nnti nak jd bapak orng..suami orng buang jauh2 pgai tu..masuk dalam tin dan hanyutkan kt sungai ke laut ke keh????..
makcik bukan nujum..tp mungkin org2 tua .. sb kami neh org umor +++ la kami faham…wah…tapi makcik sehingga kini  still faham kam0 kdang2 dgan sikap kam0 membuat makcik jadi berhati ayam dan kdang2 x faham..pegh….
budak neh..aiyak…. memang pening budak sorang  neh….tp makcik  tetap memhami kam0, dan makcik selalu memujuk diri untuk memahami orng2 yag rapat disekeliling makcik..makcik tetap mendokan kalian terbaik percayalah..stress tu wajib…cume cara kendali jek setiap orng berbeza keyh.. asalkan x mudaratkan its okeyh…okeh??? Okeh???..
kam0  nak jadi ‘orng kaya wan’ kan???? Keh moga kam0 jd kenyataan keh….kalau kam0  berjaya jgn lupakan makcik tue ne keh…bukan nak kongsi harta..tp kongsi gembira… dulo kamu kate kat makcik .. kam0 nk beli kete besar tok mak kam0 kan??? Insyallah dapat ..tp kena berniaga keh…keh??? Nak jd partner???? Sure botak rambut makcik..ngan kam0 nnti.budak trojen stresssss…..x la gurau jek…. Okeh..boleh..jom arrr kumpul modal dulu… then kite wat usahasama restoran ..kamo ngan mr.mama makcik tukang masak….hahaha okeh wat??? Kongsi rezeki namanya.kan…
ntah bila makcik akan jumpa kam0 lg..mungkin kalu dpt Bogor nak g…baru antr resume..semua bergantung pd rezeki allah……hahaha mimpi makcik neh..lum tentu dpt g pon..dreamming byak…. Aiyak…tp nnti semua akan bawa haluan masing2kan..same gak ngan kam0…
 Aorr nak jd cikgu???……..hahaha jemd!!!!! Jagn muke ketat dek ooooooo…muke sendat……….. kang murid pon tkot cikgu..murid lak stress!!!!!!..lg kecik…jemd……….hahaha.. x la gurau jek.. keyhh…mana2 jek yg kamo nak..cikgu pon bole bisness aper…. Biese la 2 kerja …cm x biase plak..budak kecik kuat keje…
So maaf la ae..makcik neh bukn baek p0n.. sebnarnya x layak pon ckp cm neh tuk budak kecik… x macm kakak2 datin or abang datok2 yg dolo2 or your best friend now …layan kam0… baek ngan kamo  budak kecik…makcik..x kaye ….nakk suh kam0 jd kawan baik makcik ..tp makcik kaye hati jek..tuk bersanka baik dgn sume orng
hahahah…eyh..jage diri keh.. sem0ga sihat selalu.. kaya… murah rezeki….kawen..jd bapak ..jd somi…yg penting kurangkan fogging!!!!!!!!! Dnt eve2 again!!!!!!.......... semua lah keh??? Keh??? Keh???? Keh???  Ada bran ker???..........sahut cabaran neh..n berjaya cri makcik keyh..jika umur makcik ade lg time tuh…budget tue sungguh…..X tau nak ckp ape lg…   nak keluaq ayaq mate..hahaha..kan ratu menanges… ceettttttttt..lempang kang..

Kepada Makcik Lynn:- ( if baca blog neh)
Thanks 4 da being makcik also. Kite bole adapt ngan diaorang kan lin????????, walaupun dulu sangat2 susah, just kite jd kite, x pnh nk ikut pgai orng tu be glmor…n kite x pnah glamor pon..kite lah makcik yg tua dalam DPT………n thanks sudi kongsi everything wit me, saling prcaya, hormat agama masing2 n boleh kongsi ape pon..even tido..miss u friend nnti… really miss u.. n sikap mu mbuat aku senang pdmu lin.. siyes………mesti punye…
Arghhhhhhhhhhhhhhhhh tgok aku dah pon nanges..miss uolls nnti series weh.. apae2 thanks terima makcik neh……………series nnti aku mis korang…aedh……..dahhhh
Kepada sesiapa:- aku tiada tujukan khas sebb aku universal.. dr dulu sehingga kini aku bole berada dimana2 diantara kalian….tetapi tuk geng ngan aku dulu dr sem 1, sampai  6 …thanks for every thing…nak sebut semua ….…….nnti x abes entry finale neh…….jumpa lg
Jumpe lg…insyallah…. Daaaaaa….wasalam..keep in touch…wasalam…

Faithfully..
Dari “Pengecat bangunan kerajaan’
JPA, Pusat Kerajaan Putrajaya
Putrajaya

********* p/s :_ nak letak gambar budak kecik x berani...nnti jd glamer...........hahahaha

Thursday, 15 March 2012

back to normal

ah cikai ...betul la tajuk entry...haha...tapi memang betul... susah nak percaya next month da kene berpakaian lengkap sebagai seorang pengecat bangunan kerajaan ...ohhh loking that 'gormen' ...is she looks like lady diana? if not, she's not smart enough haha..watever.
can't believe i haveto go !!!!!!!! after 3 years honeymoon

 
 
start daripada next month aku kena  lapor diri semula....neveessss nye lahaiii...sebab pergi sorang-sorang...bayangkan selama neh aku honeymoon..balik2 jd orng baru......aisshh...
aku diri depan cermin sorang-sorang sambil senyum banyak kali...hey 'pengecat bangunan kerajaan 'to be, u should practice to smile!
oh?
=)
=)
=)

alamak kasut tumit tak beli lagi.. hahaha ..over kau kan.
arrggghh nevous lah!!!

Wednesday, 14 March 2012

selamat tinggal dunia org tua ...selamat datng umur tet..tet


hye semua..

am so busyyyyy (ayat typical setiapkali update blog boo..tp still ade masa update even every day kan…)
tergerak hati nak tulis entry sampah ni sebab aku memang  aku pakai baju cartoon hari2 kat sini or rumah pastu sorang junior ckp perasan remaja lah tu..aik..berkurun kot aku pkai..even g ladang, g melantak kat area dalam kampus memang aku sarung baju cartoon..bukan semua orng bole pkai keh? Musykil aku la… adui aiiiii

hahahaah ahhh..ke ?? nak kata  baru aku sedar yang aku bukan a teenager anymore???? Hahahah…..umur makin meningkat..muke comel dah semakin beransur ansur hilang dan digantikan dengan muka yang beransur ansur matang..oh my tak sukee sgtt tapi itulah yg harus dilalui oleh semua makhluk bernama manusia..cehh..

berbalik pada isu remaja ni..bila seseorang tu dah attained 22 years old dan above..dia dah tak remaja dah..dah beransur untuk menjadi seorang "wanita"..sebenarnye aku tak suka jadik wanita..hehehe..aku lagik suka jadik remaja sebab being a teenager lagi cool and berstyle!

umur aku dah 3* tet tet..tapi perangai kebudak budakakan and kanak2 riang aku tu makin menebal..sumpah susah sangat nak berubah nak menjadik seorang yang matang dan seorang "wanita" sampaikan sang mr mama/emak/kawan/adik pon pernah tegur.."awk bukan budak lagi okey".. but hell yeah..i dont care..umur just angka je kot..(ayat cover yang typical sangat2)..

and also they way i dress..aku still suke lagik pakai seluar n t shirt sempoi ..kasut sport . kalau aku keluar la..tp kuliah ke..keje baju kurung le..n tudung yg u look same..not look new keyh????....tak berape suka sangat dress like a "true woman" heheh..baju tido pon corak2 cartoon bagai.., baju harian pon angry bird x hengat…for me la kan..tak kesah lah berape ponn umur kite..asalkan kite happy..enough la kn..

even mak aku pon selalu cakap camni..kakak sebenarnye adalah adik bongsu kat umah.(in case u dont know adik aku yg bongsu umur 14 tahun).hahaha..
dan mr .mama aku memng ckp aku memng cm budak2 lg ..nak tido pon kena  bertepuk, nak makan bersuap, baring2 kat pangku die, dok suh dia dukung kat belakang..cm la aku ringan kan???even pon mandi....hahahaha…see??? budak x budak aku neh....so mr mama aku pesan kalau aku sakit  of corse la x de sape nak jaga ....cm mr.mama aku kan..so kalau duk sendiri..mau jd kuat sendiri..jgn mcm budak... arghhhhhhh..........3 taon kot aku cuba survive ... see?betapa aku nak gitau kat korang..betape tak matangnye perangai aku..betape perasan keciknye nya aku kat rumah..
and satu lagik yang aku perasan tentang aku..kalau aku berhadapan dengan stranger or orang yang tak berape rapat..matang habis cara aku berfikir..sopan habis attitude aku..tapi bile dengan orang yang aku rapat and sayang..i was like a sweetlovely 15years old girl! Bole lawak2, pnggil orng tua, pakcik la, makcik la, bole buat cm2 eksperesi muke yg anoiiying  tul… sbb kenal rapat kot???? n dah biase sbb aku selesa n close ngan diaorng....Hahaha okey..perlu ke wrote sweetlovely??konfius.

ugly truth about me??
still berebut buah epal ngn adik bongsu.!
still bergaduh siap jelir2 lidah ngn adik lelaki aku yg sama besar ngn aku.so ngan kengkawan rapat pon kekdang aku tetiba wat cm tuh..still x ubah2..

still menangis sambil hentak hentak kaki!
still merajuk bila mr.mama aku masak tak tinggal makanan kat aku..
still menangis bila tak orng tinggikan sore ngan  aku..
still memnag cm budak kecik..

kau ada?

im still young..
and dangerous what!
p/s: entah..sampai ke saat ni aku tertanye2 apa notis entry yang kosong ni ditulis.haha..layan jelah.

Thanks For reading this

Tuesday, 13 March 2012

soooooooo sweet


ade orang tanye aku..kenapa blog aku dah tak femes macam dulu?
sedangkan blog ni dulu dibina sebaris dengan zaman-zaman cik epal, fatin liyana, nisakay, irine nadia,dan seangkatan dengan mereka...hehe..sila gugel baru tau mereka femes macam mano.

bile aku dapat soalan tu..aku cam blur-blur..nak tergelak pon ade..
then,aku garu kepala...sejak bile plak blog aku femes dan sejak bile aku tulis blog sebab nak femes? booo..

straight forward.

aku ni jenis yang straight forward sebenarnye.tapi memang sangat jarang manusia dalam muke bumi ni boleh terima orang yang straight to the point. ramai yang suke kaki bodek dari terima kenyataan sebenar.ok dah melalut ni.

dulu aku start tulis blog sebab diri sendiri sebenarnya..and sebab perjalanan hidup aku dan kejujuran aku suke komen benda sekeliling aku..jadi aku suke kesini celoteh ape aku suke dengan harapan tak de orang blame aku atas kejujuran luahan hati aku mahupun blame peribadi terhadap ape yang aku lihat, gelagat manusia or benda yang aku tak puas hati mungkin?..tapi lame-lame aku rase bumi dah tak perlukan manusia yang jujur dalam kata-kata...to be honest, people around u would be prefer someone who always talk about something sooooo gud..they love those people who comfort them by lies....heh x pe la aku still the true of our life... aku suke menulis jujur sbb nikmat tuh akan datng.. .so skang aku tetap menulis berapa banyak pon sebb nie luahan hati aku..

eh jup....

point sebenar aku ialah...aku perasan semua blogger famous itu cun! woah...so sesape yang ade niat nak jadik femes tu...kene make sure korang cun..so tak susahlah korang nak up..ye dokk?
let say bile aku bace blog irine nadia ngan fatin liyana la..sebab 2 blog ni kalau aku bace...aku akan cakap..."adakah semua kebaikan dunia ini anda serap?"....aku tengok life dorang cam perfect...cam fairy tale...

haha..kemain kau untung laa…
so aku macam gini la..tetap untung yang di mana- mana perlu aku berada......, walaupun aku x untung mana...=p

disini aku saje promote puisi seorang jejaka buat aweks: =') 


beb sory aku tgah exam..n kredit aku kering weyh.. jauh aku nak call kat NZ sane..yg neh aku dpt tolong kau..n kau kalau x dpt masuk blog aku letak dlm fb aku kyeh beb... sorry..cmneh... mmg cerita dulu... tp kau kena faham JODOH SEMUA TGAN ALLAH, n kite mmng BUKAN JODOH keyh...BUT AKU TETAP KAWAN TERBAIK YG KAU ADA>>even kau anggap lebih.. tp aku x kisah sbb aku faham keadaan kau... semoga kau dpt bg puisi neh kat budak tuh keyh..nukilan somebody...

sesapa otw nak beristeri yg nak bg bakal wife die.. x sekarang pon..akan datang pon boleh jek…;pakwe ngan makwe pon bole la.. fleksible keyh..................
Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala
Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.


this is so sweet..=')

Monday, 12 March 2012

me as me



Being a me to be is not easy role… if I have 1 more chance to choose…definitely i’ll not choose to be there..but He knows d best..

until now, too many heart, keep asking me why u wanna be a me ? are u really interested to be a part of the life system? 

i do have the very honest answer but let the question unanswered is better i guess?
dunno why i feel so disappointed when some of them asked us to tick the highest mark  for me in the evaluation form as they don't deserve it at all...

how come?

somehow "human " is so unfair. ..unfair.........sgt unfair.. ouh?? aku faham..ok

alhamdullilah ...1st paper gone.  3 paper left... terima kasih allah

Sunday, 11 March 2012

mimpi memang tak kan la kan

Dalam nak exam neh.. ptng aku ade paper...emm aku cm biase la aplikasi jek ape aku pnah keje ngan paper neh..tp apa yg membuat aku senyum sampai telinga... bole plak mimpi jd SU Dekan... hahahahahaha... memang tak la kan... memnag confirm tak kan.. hahaha lawak..bole lak mmpi ikut die meeting ..x bole blah..tp ade satu babak yg membuat aku rasa x akan terjadi..hahahahaha..hahahaha..weyh aku nak finale tp senyum x abis neh.. hahahaha.

Saturday, 10 March 2012

cara orng2 tua study

Bebudak mude belia kalu study mesti tension2  kan??? nak exam neh..korang2 semua tgah exam week kan??..x yah tension..hahahaha aku x pnah tension ...so ikot aku nak belajar mcmne..kalau agak2 x faham korang amik nota tuh.. rendam dan minum...hahaha..

so aku x pnah amik port pon kalau orng study pulun cm neh pon..sbb aku belajr yup memang tuk dpt result yg bagos d disamping tuk aku faham.. daptt markah or dean every sem pon pastuh x tahu ap sbb korang study tuk jjust get dean n tuk pujian manusia...tuk apa??? so kerberkatan x de la kan......... wahhh.

hahaha..entry aku ni nak tunjukkan cara orng2 tua 0r makcik2 study..siang duk layan tv, dgar radio , layan muzik, malam jd burung antu..so kat bawah aku nak tunjukkan cara makcik2 study..menggunakan sumber yg terhad dalam bilik..pedulik ape aku kan... janji we all  bahagia x ganggu sesapa...n senang perturunkan  ilmu pd super junior bile mewarisi bilik nnti ...neh ajaran sesat makcik lynn ngan makcik oya..sile la ikot..heaven kot...pas korang lupe2 ingat korang bole refer balik kat dinding sambil melantak berbungkus meggie... atau bercawan2 kopi...x yah cri nota yg korang rendam tuh...see???? hahaha....siyes senang kan ..wehy..budak2 bawah umor jgan ikot jika x punya ketahanan seperti orng2 tua.... kan ...hahahahha... best plak ...okey... daaaa



cara yg amat senang ingat pas korang baca then tulis kat dinding...hahaha




see?...hahaha..senang jimat kertas..




Wednesday, 7 March 2012

jiwe karat

Lately jiwa ketua an dok datang bertandang  kat ati... lebey2 lagi nak abis honey moon.... nak faced ape yg ade kat depan.... emmm... kalau x tue dah lame aku buat apa aku nak buat..keyhhh...nie...ishh.. sejak due menjak.. jiwe tahun 80 an.. dtng balik.... ishhh dah tue la jawabnya kan??????? hahaha kategori makcik...untie... eweeeeeeeeeeee...

Semalam lepas geng 80 an ke atas dedecate lagu neyh...puas aku nak fahamkan maksud lagu neyh..memang touching..then aku terbaca pasal penyanyi die zul... nie :-

Dalam kes ni arwah dianiaya oleh rakan-rakan yang irihati, berdendam dengannya. Mereka berpakat membawa arwah keluar jauh dari kediaman dengan menggunakan perempuan sebagai umpan. Dan perempuan tu memang arwah kenal. Perempuan tu mendesak arwah keluar dan sanggup cederakan diri sendiri dengan duduk di tengah jalan raya jika arwah tak mahu ikut keluar bersamanya. Sesiapa pun dalam situasi begitu akan terpaksa turutkan."

“Bila dah keluar terus perempuan tu bawa ke salah satu lounge di Pantai Balok Kuantan. Di situ lah arwah terkepung dan tahu dia diumpan. Arwah dibelasah dengan begitu teruk seramai 8 orang. Masih tak puas hati, mereka bawa arwah ke port mereka di Kuala Kemaman. Di situ pun arwah dibelasah lagi hingga lunyai dan pengsan. Bila arwah dah macam tak bernyawa, mereka panik, tak tahu nak buat apa. Arwah disimpan 2,3 hari dalam keadaan kritikal tanpa bantuan dan rawatan apa-apa.”


Keluarga arwah mula mencari di sana-sini. Dengan pertolongan kenalan-kenalan dan orang ramai, arwah ditemui terbaring dan tidak sedar dalam sebuah rumah. Arwah dihantar ke hospital tetapi terlalu lambat untuk dirawat kerana telah beberapa hari terbiar. Mesin pernafasan digunakan tetapi tiada tindakbalas dari badan arwah. Akhirnya arwah tidak dapat diselamatkan lagi.
kesian penyanyi ni... Wallahualam.... 



so korang layan ler lagu neh..aku layan pepagi bute time orng dok study, duk lena, duk mengalmun fikir masalah,........ aku layan..... jiwang nieh sekali sekali best gak ooooo..x caye..korang layn time romate korang membute..pastu korang wat le solat tahjud ke.. hajat ke pas layan lagu neh..peghhh..memng jiwe mcm lempeng la...keyh..aku blah dulu..
lagu neh penah menang juara lagu 1991.. korang ade  keh kat dunia  masa tuh??? atau dh membesar ??....... kalau korang same umur nagn aku...umur aku baru 11 tahun....huhuhu....layan.. fahamkan makne keyh........ masyukk woooooooo.. da... g layan nota nak exam...kalau soalan exam pasal lagu rock memng aku boleh score A++ see??? aku bole cari bahan lg  hahahahaha..sebb jiwe karat telah coming back...welcome to 80an semula.... nak jumpe rakan sebaya pas neh...suasana tuae semula.. hahahaha....selama 3 tahun neh dok hidup ngan orng tahun90 an... ahaha dahh..dahh g balik tahun ko..lempang kang........



80an


hahahahaha..i loike..........

Hahaha..korang ingat tak entry aku nak jd remaje kan………….. pastu aku.. terfikir benda neh… tgah2 sakit jiwe ngan jpa..aku nak kongsi nagan  korang readers yg mude belia

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man, Transformers, Thundercats,
Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not to forget
Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron, Tosho Daimoz...

jangan lupa juga...masa sekolah rendah...
berebut dengan kawan-kawan dalam gelanggang bola tampar...
nak main dengan pelbagai skill "Chun"....
cerita Morrow Attack yang tak pernah miss....

berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan
warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. pastu
bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2
time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. pukul
tapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang popular utk meluangkan masa
dgn family. ni for those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau
Pallas Jazz.
ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stoking
tebal laaa...

internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding
Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.

tak dilupakan, 'Ti Kam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek
kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2
color tu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni.
baling2 kapur laa.

hmm...budak2 kat university skarang, kebanyakan nye lahir thn 1990/1991/1992..
skarang digelar 'remaja'.

bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the World, We Are the
Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, yg Westlife
nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...dan diorg skarang tak reti
nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,
nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace blog  ni, korang akan terpikir utk forwardkan
dkt member2 lame korg. Sure diorg suke punye laa...hehehe

Yaa, SEDARLAH KAWAN-KAWANKU....
kite pun dah semakin tua!! Hahahaha..chowwwwwwwww


aku sgt2 rindu

ni kg aku.... pantai puteri........... rindunnya........nak balik ...rindu sgt... ni lah kg aku ...aku bangga jadi anak nelayan.....

Tuesday, 6 March 2012

lg..lg......lg ..pangilan

Tuh sebab aku x nak call neh.. cm harem..dah la suh aku cepat2 lapor diri... pastu penempatan still kat putrajaya... wehy.. kalau korang x nak bg aku balik tempat aku.. aku duk sabah sarawak pon x pe la...
dengan bahasa cm aper.. x bole ckp betul2 ke agaknya??????? eihss kalau la terus boleh sambung bachelor aku memang x akan lapor diri..berhutang dengan kerajann pon aku sanggup. cm celaka tul la........stressssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


hati :- aku sangat berdebar  la lg beberapa hari nak habis neh..
otak - kau sabar oya.... x lama  dah...
hati:- weh dah lame kot aku honeymoon... 3 tahun...pastuh back to normal
otak :- aku nak cari jalan cmne nak tukar kat melaka neh.
hati :- kau dgar kan org tue cm haram  kat jpa tuh kata nak balik melaka Q ..
otak:- memang le kena routine back la..kul 4.00 pg dh bgun... naik bas ke bandr tasek selatan...then naik bas ke putrajaya...atau..naik bas sampai seremban... ...tmpang somi orng/ pakwe orng/ tunang orng lg..lg..lg...lg....lg..lg..pastuh sejarah lama ulang balik  aku kena serang lg ngan isteri orng. makwe orng/ tunang orng...pdhal kadang2 aku lari2 pon orng still nak bg tumpang bukan aku minta..tp aku jugak yg kena!!!!!!!!!!!!! aku nak tukar biar dkat ngan mem besar jaga aku... mak aku rindu aku ..
hati:- kau bukan tggu sampai berjanggut pon oya...bulan 9 kau blah arrr................ko wat full loan..kau cri modal berniaga,........ kau settel hutang pastu kau further study.......pastu kau fikir nak jd ape..kan??????????
otak:- aku penat fikir..aku x sanggup lg mcm2 scandel kt opis aku...text yg bole mengganggu sexuallity... ngan mcm2 scandel....... cm aku jek pmpuan kat situ...........then kalau aku x dpt further???
hati:- kang aku pelempang kau otak......... yg kau gatal semua orng kau senyum semua orng kau buat baik buat aa!!!!!!! tp kau kan dah apply...doa la bnyk... bgun tiap2 malam..mesti allah bg...
otak:- damn!!!!!!!!!!!! stress!!!!!!!!!!!!!! ya allah tolong aku nak balik melaka kije melaka... x pon mana2 kecuali putrajaya..aku x moooooooooo...
hati:-aaaaaa kan???????? manusia semua x leh tolong melainkan dia..aku mesti wat sesuatu............neh..
kan die maha mengetahui..oya... kau faced jek mcm bieasa keh...aku tahu kau kuat...kau kan dh biase lalu benda2 cmneh........
otak:- jap arrr hati......... aku nak serap benda2 neh slow........aku dh tinggalkan 3 tahun pastu nak lalui ....

ishhhhhhhhh..kalau bole g umur mase sekolah dulo2 kan best...x yah fikir hal2 orng dewasa neh..... aduiaiiiiiiiiiiiiiiiiii................. keh arrrrrrrrrrrr

antu cine


Lawak tul lah… mem besar aku terperanjat dgar sore aku…yalah sebelum ni dia call aku x dpt nak jawab..dh jwab sore cm jantan..ha amik kau… aku batuk x de kahak.. x de apa… batuk kosong jek..ader ke batuk kosong …ala yg pong pang pong pang kalu batuk bingit telinga…pastuh dia ketawa x hbis2 ..pastu siap ckp sore cm hamid gurha tertelan jagung..dalam citer lama2..dah aku pon duk ckp cm tuh kan..
Sebenarnay dia call sbb sbb nak bgthu neighbor aku cina meninggal exident..ya la..kat taman tuh pasangan aku ngan cina tuh jek couple yg mude…hahahaha maksud aku yg lain sumer umur atas si pencuri ati.. n x de couple die umur cm aku…so nak citer neighbor aku tuh pmpuan belajar kat MMU ..yg somi die keje kat situ.. so diorng kawen antara student ngan admin la…..wife die exident n mati kat tempat kejadian…….. so aku pon x tahu nak gambar kan perasaan somi dia cmneh..tp si pencuri ati kate malam neh die ada kenduri arwah… aiyak… weh dia mana ada kenduri arwah dia panggil tok sami jek baca metera die ..bg orng dtng mkn kuaci n air kotak atau air mineral..
So umah aku sebelah umah die..mem besar aku kata umah aku dah kena gantung ayat2 cina, n gantung limau tuk halau roh bini dia masuk umah aku…pastu nagn colok cini pasang depan gate aku…sure bau.. bpe keturunan mmng lekat..pasneh boleh sembur ngan febrezz ae..beli stok tuk setaun………..aduh ai… aku bole bayang cmneh..pastu mem besar aku kate mak bapak diaorang meraung2…….mem  aku dpat stoking putih, selipar tuk bawa g kubur dalam masa 7 hari lg… tuala morning kiss tuk lap air mate…giler… cina kalau mati simpan 7 hari mmng kaye.. 3 ari kurang…n kalau bakar yg mmng x de duit…. pastu nak tanam kat nilai memorial park... weseh tempat tuh dah la 1 lot tapak kubur boleh secara ratus riban..... keranda lg puluh riban...... nak mati pon duit..mane ler cine tak  kije 27 hours...... idop dia kawen duit...mati duet.....Ishh kalau aku ade mesti aku pon  meraung same… aku text laki mendiang jek bg  takziah….sok mem besar cuti… dh la jiran kan.. x kan nak wat dek jek…tnda simpati..cetttttttttt…pd hal kete dah kena block x bole kuar....alasan jek tuh..honda city bini dia remuk langgar tiang lampu.. tertekan minyak mem kata. laki die nanges jek..kesian plak… aku x tahu nak gambar cmner…. 
Pada aku lah..kalau laki mati, pompuan bole keras kan hati… survive nak idup cmneh…nak cari ganti agak sukar la..n kadang 2 x cari pong ganti sbb takut x same cm yg dulo2……aku dpt bayang seh… nak kongsi semua dalam luar… but…..but..ahaks… kalau lelaki mati bini..jumpe pengganti kawen dah.. x lama jap jek..tuh buat aku sebal deh………tp x semua laki cm tuh kan….dont judge book by cover… waseh……

Dugaan la nak abis honey moon neh… ngan aku bleed. ari tuh nasib baik dah elok.. n taw aper jd... cm dah x dek jewk...cm doktor plak..or nujum????.pastu batok serupa nak trcabut organ2 dalaman tuh…ttp x pe la… rilex sudaa… sore rock sape nak amik wat konsert bole jek… kan….orng mkn ubat batuk sikit2 aku bedal cm minum sirap…pastu batuk lagi..kalau bole aku sental tekak ngan berus dh lama buat...letak clorox setengah baldi.. masukkan dianamo.... pastuh masuukan balek organ tuh....plezzzzzzzzzzzz la dehyy..baik nak exam minggu depan neh… 2 botol ubat batok hbis dah dalam masa 1 ari... pas neh ting tong..

umah  die yg ader lampu tuh... yg sebelah aku neh yg ada kete putih tuh




 p/s :- aku dok fikir neh..nnti bukan ke roh die marayau2... pastu x lame lg aku balik kan..mesti die buat kenduri arwah lg... weh..antu cina neh bukan dia lompat2 masa jadik antu???keh.......pastu mesti tok sami die lekat ayat menatang tulisan kat dahi kan????? pastu mesti ketuk gong die kan????????? imiginasi terlampau neh..kalu  antu cine lg takot kan??????????? aiyak asal ler antu bnyk sagt neh............

sebenarnay aku mengantuk lg neh...mkn ubat batuk lebih dr dose...... tu sbb gigih naik entry x de faedah neh....